17 Ocak 2008 00:00

Çukurova Kitap Fuarı yoğun ilgi ile başladı

Genel Koordinatör Kavukçuoğlu, fuara 130 yayın evinin 63 etkinlikle katılacağını, bu etkinliklerde 200 yakın yazar ve aydının katılacağını belirtti

Paylaş

Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Düzenlediği Tüyap Çukurova Kitap Fuarı başladı. Yapılan açılış töreni ile başlayan fuarda kitabın önemine vurgu yapıldı. Konuşmalarda ayrıca Adana’nın verimli topraklarında birçok yazarın yetiştiği vurgulanarak fuarın Adanalılar tarafından ilgi ile karşılanacağı da belirtildi. Fuar açılışına Adana Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı. Fuara ilk gün öğrencilerinde yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Açılış konuşmasını yapan Tüyap Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Adana’da ilk kez düzenlenen fuarın devamlı olmasını dilediklerini ve fuara 170 bin kişinin gelmesini beklediklerini söyledi. Kavukçuoğlu, fuara 130 yayın evinin 63 etkinlikle katılacağını, bu etkinliklerde 200 yakın yazar ve aydının katılacağını hatırlattı.
Tüyap yayın koordinatörü Doğan Hızlan ise gençlerin kitaba ilgisinin Türkiye’nin geleceği konusunda kendisini umutlandırdığını ifade etti. Hızlan ayrıca Çukurova’nın sadece verimli toprakları ile değil çok değerli yazar ve aydını ile de bilindiğini belirtti. Hızlan, fuarda Adanalıların birçok kitap ve yazarla tanışma fırsatı bulacağını ve bunun mutluluk verici olduğunu da sözlerine ekledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da fuarın bir kültür bayramı havası yarattığını söyledi.
Yaşar Kemal’in memleketi...
Adana Valisi İlhan Atış ise Adana’nın bereketli toprakları, sanatçısı, yazarı, tiyatrocusu ve kitap okuru çok olan bir memleket olduğunu söyleyerek katılımcıları “Yaşar Kemal’in memleketine hoş geldiniz” dilekleri ile karşıladı. Atış, Türkiye’de kitap okuma oranının düşük olduğu saptamasının kitap satışları üzerinden yapıldığını söyledi. Bu oranın doğru olmadığını ifade eden Atış, “Kitap fiyatları pahalı olduğu için insanlar fazla kitap alamıyor. Alınan kitaplar ise birden fazla insan tarafından okunuyor. Bu yüzden kitap okuma oranı tahmin edilenden daha fazla” yorumunu yaptı.
Fuarın ilk gün etkinliklerinde ise Adanalı yazar Muzaffer İzgü sevenleri ile buluştu. Yoğun katılımın olduğu ‘Çukurova ve yazarlık’ isimli etkinlikte İzgü, kendisini dinlemeye gelenlere, Çukurova’da yazarlığa gidiş öyküsünü anlattı. İzgü, bugünlere gelmesinde kitap okumanın önemini, kitap okuma uğruna yediği dayakları ve okumak için çalıştığı günleri anlatarak insanların kitap okuması gerektiğini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hepimiz Hrant Dink’iz fotoğraf kitabı çıktı

SONRAKİ HABER

Zaman içinde bir yolcu: Andrey Tarkovski

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...