17 Ocak 2008 00:00

Hepimiz Hrant Dink’iz fotoğraf kitabı çıktı

Geçen yıl 19 Ocak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ermeni gazeteci Hrant Dink anısına “Hepimiz Hrant Dink’iz” ismini taşıyan bir fotoğraf kitabı yayımlandı.

Paylaş

Geçen yıl 19 Ocak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ermeni gazeteci Hrant Dink anısına “Hepimiz Hrant Dink’iz” ismini taşıyan bir fotoğraf kitabı yayımlandı. Uluslararası Hrant Dink Vakfı’nın ilk çalışması olan “Hepimiz Hrant Dink’iz” fotoğraf kitabı Dink’in öldürülmesinden sonra 19-23 Ocak tarihleri arasında çekilen binlerce fotoğraf arasından seçildi. Gazeteci Dink’in öldürülmesine karşı duyulan toplumsal tepkinin kamusal belleğe taşınması amacıyla hazırlanan kitaptaki fotoğraflar belli bir kurgu çerçevesinde bir araya getirildi.
Vakıf tarafından kitapla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, çalışmanın kökeni veya statüsü ne olursa olsun kültürel çeşitlilik fikrini içselleştirmiş bireylerin birbirlerine nasıl kenetlenebildiğini anlattığı kaydedildi. Açıklamada, tasarımı Bülent Erkmen tarafından yapılan kitabın görselliğin gücüyle, sözlere gerek kalmadan tüm gerçekliği ortaya koyduğu belirtilirken söz konusu kitabın vakfın amaçları arasında yer alan arşiv çalışmaları konusunda da bir başlangıç oluşturduğu vurgulandı.
“Hepimiz Hrant Dink’iz” kitabında 4000 kadar fotoğraf arasından seçilen 135 fotoğrafa yer verildi. Agos Yayıncılık tarafından Uluslararası Hrant Dink Vakfı için yayına hazırlanan kitap İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya’daki kitapçılarda satışa sunuldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Mavi gözlü dev
106 yaşında

SONRAKİ HABER

Çukurova Kitap Fuarı yoğun ilgi ile başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...