20 Ocak 2008 00:00

Tunceli’de ‘kaymakam cemi’!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Tunceli'yi alacağız’ açıklamasının ardından ‘Alevi açılımı’ adı altında yaptığı etkinlikler devam ediyor.

Paylaş

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Tunceli'yi alacağız’ açıklamasının ardından ‘Alevi açılımı’ adı altında yaptığı etkinlikler devam ediyor. Tunceli Valiliği’nin verdiği ‘iftar yemeği’nin ardından Pülümür Kaymakam’ı da İlçe Müftüsü ile birlikte cemevine giderek ceme katıldı. AKP’nin milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli’ye yönelik hamleleri sürüyor. İlkin ile yeni yönetimini atayan AKP, ildeki kamu görevlilerini de dahil ederek çeşitli organizasyonlarla halka gitmeyi hedefliyor. Daha önce Tunceli Valiliği’nin organizasyonuyla verilen ‘İftar yemeği’nin ardından bu kez de Pülümür Kaymakam’ı Alper Balcı önceki akşam ilçe cemevinde yapılan ceme katıldı.
Tepki çeken ceme, İl Özel İdare Müdürü Gürsel Koç, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Şen ve İsmail Şahin, İlçe Müftüsü ve Müftülük personeli, çeşitli Sünni kurum müdürleri katıldı. İlçe sakinleri AKP’nin, Alevileri Sünnileştirme istemi olduğuna dikkat çekerek, ceme Sünni devlet görevlilerinin katılmasının gerçek niyeti açığa çıkardığını belirtti. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

‘Kürtler CHP’ye rağbet etmez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa