23 Ocak 2008 00:00

DTP’nin yürüyüş hazırlığı sürüyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP), bölgede süren operasyonların durdurulması amacıyla düzenleyeceği yürüyüş ve ‘operasyon bölgesinde çadır kurma’ eylemlerinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi (DTP), bölgede süren operasyonların durdurulması amacıyla düzenleyeceği yürüyüş ve ‘operasyon bölgesinde çadır kurma’ eylemlerinin hazırlıklarını sürdürüyor. 4-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak eylem için birçok ilde çeşitli etkinlikler yapan DTP, Diyarbakır ve İzmir’de de yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. DTP’nin hazırlıklarına karşın, resmi makamlar eylemi yasaklama yönünde açıklamalarda bulundu.
DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, barış ve kardeşlik için yürüyeceklerini söyledi. Gazetecilerin Şırnak’ta güvenlik nedeniyle bu yürüyüşe izin vermeyecekleri yönündeki resmi açıklamayı hatırlatması üzerine Aydoğdu, “Her şeye rağmen yürüyeceğiz” dedi.
Ege’de yürüyüşe çağrı
DTP İzmir İl Örgütü de operasyonların durdurulması amacıyla 4 Şubat’ta başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Emek Partisi, SDP ve İHD yöneticilerinin de katıldığı açıklamada konuşan DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Bayraktar, AKP’nin operasyonlar konusunda ısrarcı olduğunu belirterek, “Bizler her koşul altında adil ve demokratik çözüm için ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Şırnak’a yapılacak yürüyüş hakkında bilgi veren Bayraktar, 4 Şubat’ta 42 ilden hareket edileceğini ve 5 Şubat’ta Diyarbakır’da buluşulacağını duyurdu. Diyarbakır’dan aynı gün Şırnak’a hareket edileceğini belirten Bayraktar, “Operasyon alanında bir gece kamp kuracağız. Ayın 6’sında eş başkanlarımız, milletvekillerimiz, Kürt sorununun çözümü konusunda bir deklarasyon yayınlayacak” dedi. Bayraktar, şovenizm ve milliyetçiliğe karşı yakalarına beyaz kurdele taktıklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıda konuşan EMEP, SDP ve İHD yöneticileri de söz konusu girişimi desteklediklerini dile getirdiler. (HABER MERKEZİ)
Askerden ‘yasak’ açıklaması

Şırnak ve çevresinde çadır kurup 24 saat eylem yapmak isteyen DTP’lilerin, operasyon bölgelerine ‘can güvenliği’ gerekçesiyle sokulmayacağı bildirildi.
CNN Türk’ün haberine göre askeri yetkililer, DTP’lilerin operasyonların durdurulmasına yönelik Küpeli, Gabar ve Cudi dağlarında kuracakları çadırlarda 24 saat nöbet tutma eylemi yapmayı planlamasının imkansız olduğu görüşünü savunuyor.
Bu nedenle DTP’li yöneticilerin, eylem kararı aldıkları operasyon bölgelerine can güvenliğini garanti etme imkanı bulunmadığı gerekçesiyle sokulmaması planlandı. Eylem sırasında Şırnak-Cizre karayolunda yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Kaymakamın ‘cem’ine katılmayan öğretmen görevden alındı

SONRAKİ HABER

Wilson, Erdoğan’la PKK’yi konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...