23 Ocak 2008 00:00

Kaymakamın ‘cem’ine katılmayan öğretmen görevden alındı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, tarih öğretmeni Aydın Açıkbaş’ın geçtiğimiz cuma günü Kaymakam Alper Balcı tarafından organize edilen ceme katılmadığı ve bu organizasyonu eleştirdiği için görevden alındığı iddia edildi.

Paylaş

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, tarih öğretmeni Aydın Açıkbaş’ın geçtiğimiz cuma günü Kaymakam Alper Balcı tarafından organize edilen ceme katılmadığı ve bu organizasyonu eleştirdiği için görevden alındığı iddia edildi. Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan “Pülümür Gençlik ÖSS’ye Hazırlık Kursları”nda tarih derslerine giren Aydın Açıkbaş, Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 18 Ocak Cuma akşamı Kaymakam Alper Balcı’nın organize ettiği ve çeşitli resmi kurum temsilcileri ile CHP il Genel Meclis üyelerinin katıldığı ceme katılmayıp eleştirilerde bulunduğu için görevinden alındığı öne sürüldü. Açıkbaş, kurstan sorumlu Gazi Mustafa Kemal Lisesi Okul Müdürü Soner Mıhçı’nın, “Öğrencileri, ailelerini arayarak kursa gelmelerini engellediği” iddiasıyla kendisini görevden aldığını söyleyerek, verilen karara itiraz etti.
Kaymakam Balcı’nın düzenlediği ceme katılmadığı için görevden alındığını, söz konusu iddiaların ise gerçeklik payının olmadığını savunan Açıkbaş, “Ben kaymakamın bu cemini samimi bulmadığım için katılmadım. Eğer gerçekten samimi bir davranış olsa öncelikle halk tarafından destek görmüş olan belediyeyi de bu işin içine katardı. Fakat ceme birkaç resmi kurum temsilcisi ile 3 tane esnaf haricinde katılan olmadı. Sünni gelenekte kutsal kabul gören cuma günü yapılan bu cemin bizleri bölmeye dönük olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yangından kurtulan vatandaştan itfaiyeye ziyaret

SONRAKİ HABER

DTP’nin yürüyüş hazırlığı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...