24 Ocak 2008 00:00

49 yıl sonra ilk ziyaret

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye’ye geldi. Karamanlis, Türkiye’ye 49 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunan ilk Yunan başbakan oldu.

Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye’ye geldi. Karamanlis, Türkiye’ye 49 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunan ilk Yunan başbakan oldu.
Karamanlis, 3 günlük ziyareti kapsamında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak. Karamanlis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık’ta resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Karamanlis, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlerken, Erdoğan, Karamanlis onuruna Başbakanlık Konutu’nda akşam yemeği verdi.
Görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren her türlü ekonomik ve siyasi konuların kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtildi.
Gül’le de görüşecek
Karamanlis temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile de görüşecek. İstanbul’da da Türk-Yunan İş Forumu’na katılarak Türk iş adamlarıyla buluşacak olan Karamanlis’in, Fener Rum Patrikhanesi’ni de ziyaret edecek.
Türkiye’ye Yunanistan’dan başbakan düzeyindeki son resmi ziyaret 1959 yılında oldu. Bu tarihte, şimdiki Başbakan Kostas Karamanlis’in amcası Konstantin Karamanlis, dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in daveti üzerine Ankara’ya gelmişti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

CHP’de kongre nisana sarkabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...