24 Ocak 2008 00:00

Ayhan Bermek aday

Futbol Federasyonu’nun 14-15 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak genel kurul toplantısı öncesi, Ayhan Bermek, başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.

Paylaş

Futbol Federasyonu’nun 14-15 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak genel kurul toplantısı öncesi, Ayhan Bermek, başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.
Futbol Federasyonu’nun eski yöneticilerinden Ayhan Bermek, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, başkan adayı olduğunu açıkladı. Bermek, ‘’Futbol Federasyonu başkanlığına adayım. Yalnızca başkanlığa değil, Türk futbolunun geleceğine, ilerlemesine, ahlakına adayım. Temiz futbola, ekonomik ve sportif başarıların istikrarına ve devamına adayım’’ diye konuştu.
Daha önce de aynı başkanlık yarışında bulunduğunu hatırlatan Bermek, ‘’Ben; bilim, ahlak ve adalet için adayım. Bizler aynı gemideyiz ve ben geminin su aldığı iddiasındayım. Türk futbolu hak ettiği yere gelecek’’ diye konuştu.
‘Kimse entrika çevirmesin’
‘’Kimse kapalı kapılar ardında başkanlık seçiminin entrikalarını çevirmesin’’ diyen Bermek, ‘’Bugüne kadar hangi başkan çıkıp da plan açıkladı. Açıklayan ile alay edilen bir ülkedeyiz. Yılmayacağım. Yaşadığım müddetçe açık konuşacağım. Oylarıyla Türk futbolunun kaderini belirleyecek gruplara, Türk futbolunun içinde olanlara, inisiyatif almalarını rica ediyorum. Türk futbolunun önünde bir seçim var. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiği inancı içindeyim’’ ifadelerini kullandı.
Seçilmesi durumunda oluşturacağı yönetim kuruluyla ilgili de konuşan Bermek, ‘’İhtisas sahibi insanlarla temas halindeyim. İzin verirseniz isimleri bende gizli. Güdümlü olmadığımın işareti olarak tek isim Recep Özelli’yi veriyorum. Başkan vekilliği için de ısrarım sürüyor. Temiz futbol için, bu kanseri ortadan kaldırması için Uğur Dündar diyorum’’ şeklinde konuştu.
Şeffaf yönetim
Kulüpçülüğü, bölgeciliği ve hemşehriciliği federasyona sokmayacağını kaydeden Bermek, siyasi iktidarların Futbol Federasyonu’na bakış açısının sorulması üzerine, siyasilerin de mevcut gidişattan memnun olmadığını dile getirerek, ‘’İktidar, nasıl olimpiyatlarda altın madalyalar kazanılması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile ilgileniyorsa futbolun da iyi olması için gayret sarf ettiği inancındayım. Bugün attığım adımın ilki. Bu seçimi kazanmak için ne lazımsa yapacağım. Şeffaf yönetim benim şiarım. Ekibim çok elit olacak ve bunu herkes görecek. Şeffaf yönetime herkesi inandıracağım. Tribünde küfürler kesilecek, çünkü hukukun üstünlüğü, adalet gündeme gelecek. Türk futbolunun buna ihtiyacı var’’ dedi.
Şenes Erzik rahatsızlığı
Ayhan Bermek, başkan adayları arasında adı geçen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in, kendi isteği dışında bir ortamın içine çekildiğini ileri sürdü.
Şenes Erzik’in çok önemli bir unvana sahip olduğunu belirten Bermek, ‘’Kendi bilgi ve davranışları dışında bir ortamın içine çekildiği izlenimim var. Kendisini çok iyi tanıyorum. Şu anda inanıyorum ki, bu işlere karıştırılmaktan çok büyük rahatsızlık duyuyor. Ben, Türkiye futbolunun lidersiz kalmayacağının temsilcisi olarak karşınızdayım. O da kararını açıklarsa hemen diyaloga gireriz. Ama ben liderim ve şu anda adayım. Açıklık politikası çok önemli’’ diye konuştu.
Uğur Dündar: Temiz ellere ihtiyaç var
Toplantıyı izleyenler arasında yer alan ve Ayhan Bermek’in asbaşkan olarak listeye girmesini istediğini açıkladığı gazeteci Uğur Dündar ise yaptığı açıklamada, ‘’Ayhan Bermek’in bu tabloyu değiştirecek, hepimizin güvenini kazanacak ve umut verici bir futbol yönetimi sergileyeceğine inanıyorum. Ayhan Bermek’in seçilmesi için gayret sarf edeceğim. Temiz futbol için, temiz ellerin artık yönetime talip olması gerektiğine inanıyorum’’ şeklinde konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Efes’in konuğu Aris

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...