28 Ocak 2008 00:00

Olmert ve Abbas ‘duvar’ için buluştu

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’nin güney sınırındaki duvarların yıkılmasının ardından yaşanan gelişmelerden sonra dün Kudüs’te, Olmert’in resmi ikametgahında yeniden bir araya geldi

Paylaş

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’nin güney sınırındaki duvarların yıkılmasının ardından yaşanan gelişmelerden sonra dün Kudüs’te, Olmert’in resmi ikametgahında yeniden bir araya geldi.
Abbas’ın konvoyu, saat 13.30 sıralarında Kudüs’e ulaştı. Daha önce İsrail-Filistin barışını sağlama doğrultusunda, nihai statü sorunlarına odaklanan görüşmelerin, bu kez Gazze Şeridi-Mısır sınırında duvarların yıkılması ve sınır güvenliğinin yeniden sağlanması üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.
Abbas’ın danışmanlarından Yaser Abid Rabbo, Gazze Şeridi’ndeki krizin sona ermesi için İsrail’in geçiş noktalarının kontrolünü Filistin yönetimine vermesi gerektiğini belirtti.
Abbas’ın ayrıca Batı Şeria’daki askeri kontrol noktalarının ve Filistinlilerin seyahatlerini engelleyen sınırlamaların da kaldırılması talebinde bulunacağı ifade ediliyor.
Olmert ve Abbas, en son 8 Ocak’ta ABD Başkanı George Bush’un bölge ziyaretinden bir gün önce görüşmüşlerdi.
Filistin lideri Abbas, çarşamba günü de Mısır’a giderek Kahire’de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir araya gelecek. Abbas-Mübarek görüşmesinin de Mübarek’in Filistinliler arasında diyalog çağrısı ve geçişlerin kontrolü konusuna odaklanacağı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail’in ablukasına öfke büyüyor

SONRAKİ HABER

Filistin halkı Habaş’a ağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...