28 Ocak 2008 00:00

İsrail’in ablukasına öfke büyüyor

İsrailli ve İsrailli-Arap barış örgütlerinin üyeleri ve barış eylemcilerinden oluşan kalabalık bir grup, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınır geçiş noktası Erez’de toplanarak İsrail hükümetine “Gazze’de ablukayı kaldır” çağrısı yaptı

Paylaş

İsrailli ve İsrailli-Arap barış örgütlerinin üyeleri ve barış eylemcilerinden oluşan kalabalık bir grup, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınır geçiş noktası Erez’de toplanarak İsrail hükümetine “Gazze’de ablukayı kaldır” çağrısı yaptı.
Grup, getirdiği yiyecek paketlerini Gazze’dekilere teslim edilmek üzere sınır kapısına yığdı.
Bazı göstericilerin, Erez terminal binasının çitlerine taşlarla vurarak Gazze’ye uygulanan ablukayı protesto etmesi üzerine polis müdahale etti. Erez’de yapılan protesto ile eş zamanlı olarak Batı Şeria’daki Ramallah’ta ve Gazze’de Meçhul Asker Anıtı önünde de protesto gösterileri düzenlendi. Ramallah’taki gösteriye, siyah kıyafetli bir grup, Gazze’deki abluka nedeniyle çıkamayıp hayatlarını kaybeden hastaların isimlerinin yazılı olduğu tabutlarla katıldı. Ablukaya karşı ABD’nin San Francisco kentinde ve İtalya’nın başkenti Roma’da da gösterilerin düzenlendiği bildirildi.
‘Ablukadan utanç duyuyoruz’
Eylemde, İsrail-Filistin barışının önde gelen destekçilerinden yazar ve barış eylemcisi Uri Avnery yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi ile Mısır sınırı arasındaki Refah’ta, duvarların yıkılmasına atıfta bulunarak “Üç gün önce burada bir duvar yıkıldı, tıpkı Berlin Duvarı gibi... Tıpkı ırk ayrımı duvarlarının yıkılacağı gibi... Tıpkı İsrail’deki tüm duvar ve çitlerin yıkılacağı gibi...” dedi. Avnery, İsrail hükümeti ve ordusunun, İsrail halkı adına 1.5 milyon insanı gayriinsani bir şekilde hapsettiği Gazze’de, bu abluka uygulamasını bütün zalimliğiyle sürdürdüğünü belirterek, “Bu suça katılmayacağız. Ablukadan utanç duyuyoruz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bu kez de Hamas reddetti

SONRAKİ HABER

Olmert ve Abbas ‘duvar’ için buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...