29 Ocak 2008 00:00

Kaymaz’ın avukatına dava

Mardin Kızıltepe’de 2004 yılında Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayının müdahil avukatı Tahir Elçi hakkında dava açıldı.

Paylaş

Mardin Kızıltepe’de 2004 yılında Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayının müdahil avukatı Tahir Elçi hakkında dava açıldı.
“Tarafsız yargılama istiyoruz” dediği için adil yargılamayı etkilemeye çalışmakla suçlanan Tahir Elçi’nin 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
Avukat Elçi’nin “Tarafsız yargılama istiyoruz adaletin burada gerçekleşmesini istiyoruz” açıklaması üzerine Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Adalet Bakanlığına başvuran savcılık avukat Tahir Elçi hakkında soruşturma için izin aldı.
Sorgusunda, yargıyı etkilemeyi düşünmediğini sadece tarafsız olmasını istediğini savunan Tahir Elçi hakkında savcılık, adil yargılamayı etkilemeye çalışmak suçundan dava açtı.
Avukat Elçi’nin 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istenen dosya, Elçi’nin şikayetçi olduğu Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Elçi’nin avukatlarının itirazını haklı gören mahkeme heyeti davadan çekilince en yakın yer olan Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nden dava için bir heyet gönderildi. Tahir Elçi, 31 Ocak’ta Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak.
“Yargıyı etkileme davası”nın ilginç bir başka örneği de, Hrant Dink’in, hakkında açılan davaya ilişkin sözleri nedeniyle açılan dava olmuştu.
Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Agos Gazetesi sahibi Serkis Seropyan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aris Nalcı hakkında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan bir dava daha açtı. 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, Agos gazetesi yöneticileri Arat Dink ile Serkis Seropyan’ın 301. maddeden ceza aldıkları hatırlatılıyor, gazetede bu davayla ilgili yapılan yayımların yargıyı etkilemeye yönelik olduğu iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Cezaevi’nde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Grevlerde yaşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...