29 Ocak 2008 00:00

Cezaevi’nde işkence iddiası

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Muzaffer Akengin, Deniz Güzel ve Naif Bal’ın gardiyanların saldırısına uğradıkları ve ciddi biçimde yaralandıkları bildirildi.

Paylaş

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Muzaffer Akengin, Deniz Güzel ve Naif Bal’ın gardiyanların saldırısına uğradıkları ve ciddi biçimde yaralandıkları bildirildi.
Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Aydın Adıyaman’ın İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’ne gönderdiği mektupta, 17 Ocak günü Muzaffer Akengin, Deniz Güzel ve Naif Bal’ın bulundukları odada, gardiyanların saldırısına uğradıkları ve işkence gördükleri anlatıldı.
Mektupta, gardiyanlarca yapılan işkence sonucu arkadaşlarının dudak ve kaşlarının yarıldığını, kafalarının kırıldığını ve vücutlarında morluklar oluştuğunu belirten Adıyaman, yaralanmaların cezaevi doktoru tarafından tutanak altına alındığını, ancak işkencenin açığa çıkmaması için arkadaşlarının hastaneye sevk edilmediklerini anlattı.
Bu olaydan önce M. Nuri Özen adlı arkadaşlarının da gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini, bir gün sonra ise söz konusu saldırının yaşandığını kaydeden Adıyaman, mektubunda, “Bolu Cezaevi’nde yaşanan bu iki durumdan da anlaşılacağı gibi biz tutsakların can güvenliği tehlikede bulunmaktadır” dedi. Adıyaman İHD, Adalet Bakanlığı’nın konuya dair acil girişimlerde bulunmasını ve kamuoyu desteği sağlanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mustafa Suphiler için denize karanfil bıraktılar

SONRAKİ HABER

Kaymaz’ın avukatına dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...