30 Ocak 2008 00:00

Kürtçe albümler internetten ücretsiz dinlenebilecek

Müzik sektörüne büyük darbeler vuran korsan yayıncılığın önüne geçebilmek için Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği MÜ-YAP ile Türk Telekom’a ait TTNet arasında dev bir anlaşmaya imza atıldı.

Paylaş

Müzik sektörüne büyük darbeler vuran korsan yayıncılığın önüne geçebilmek için Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği MÜ-YAP ile Türk Telekom’a ait TTNet arasında dev bir anlaşmaya imza atıldı.
TTNet’in ADSL abonelerine sunduğu hizmetle artık her sanatçının eski-yeni tüm albümleri internet üzerinden ücretsiz olarak dinlenebilecek.
TTNet’in ADSL abonelerine sunduğu hizmetle birlikte Ayşe Şan, Ciwan Haco, Şivan Perver, Delil Dilanar, Mikail Aslan, Rojda, Rotînda, Agre Jiyan, Xelil Xemgin, Xemgin Birhat ve daha yüzlerce Kürt sanatçının albümleri de www.ttnet.com adresinden ücretsiz olarak dinlenebilecek.
Uygulama ile korsancılıktan son derece olumsuz etkilenen Kürtçe albümler yayınlayan şirketler ve Kürt müzik sanatçıları da bunu olumlu olarak değerlendiriyor. Kürtçe müzik korsancılığına göz yumulduğuna dikkat çeken Kürtçe albüm yayınlayan müzik şirketleri, büyük ekonomik kayba uğradıklarını belirtiyorlar. TV kanallarının da Kürtçe müziğe ve Kürt sanatçılarına yer vermeyerek, bir anlamda Kürt müziğine sansür uyguladığını dikkat çekilirken, son yıllarda teknolojik gelişmelerle birlikte internet üzerinden yapılan korsancılığın da müzik sektörünü zor duruma soktuğu ifade ediliyor. Kürtçe albümler yayınlayan müzik şirketleri Türk Telekom’un TTNet’te yayına koyduğu müzik portalından yeterli verimi alamadıklarını belirtiyorlar. Çünkü Kürt müzik dinleyicileri bu olanaktan habersiz. TTNet müzik portalından ADSL aboneleri standart ve gold üyelik gibi iki farklı imkan ile yararlanabilecek. Limitli paket aboneleri ücretsiz olarak standart üye olarak kabul edilecekler. Üyelik kapsamında, internet kullanıcıları aylık 10 şarkıyla sınırlı olmak üzere bilgisayarlarına şarkı indirebilecek. Limitsiz ADSL üyeleri, gold üyelik kapsamındaki kullanıcılar, bilgisayarlarına aylık 500’e kadar şarkı indirebilecekler. (ANF)
ÖNCEKİ HABER

Müzik sektörü korsana çözüm arıyor

SONRAKİ HABER

Cimo Kürtlerin duygularının simgesidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa