03 Şubat 2008 00:00

Emekçi TEKEL için birleşti

TEKEL’in özelleştirilmek istenmesine karşı Kadıköy’de miting düzenleyen TEKEL işçilerine destek veren işçiler, özelleştirmeye karşı TEKEL işçisini yalnız bırakmayacaklarını haykırdılar.

Paylaş

TEKEL’in özelleştirilmek istenmesine karşı Kadıköy’de miting düzenleyen TEKEL işçilerine destek veren işçiler, özelleştirmeye karşı TEKEL işçisini yalnız bırakmayacaklarını haykırdılar. Eşleri ve çocuklarıyla mitinge katılan 5 bini aşkın emekçi, attıkları sloganlarla, taşıdıkları döviz ve pankartlarla AKP Hükümeti’ne tepkilerini dile getirdiler.
Belediye-İş, Yol-İş, Haber-İş, Tes-İş, Petrol-İş, Hava-İş, Türk Metal, Basın-İş, TÜMTİS, Kristal-İş, Denizciler Sendikası, Demir Yol-İş, Harb-İş, Genel-İş, KESK’e bağlı şubeler, EMEP, TKP, İşçi Partisi, CHP, ANAP, MHP, BBP, ESP, BDSP ve yöre dernekleri pankartlarıyla mitinge katılarak TEKEL’e sahip çıkacaklarını gösteren destekçi işçiler, “TEKEL işçisi yalnız değildir”sloganları atarak mitingi izleyenlere de TEKEL’e sahip çıkma çağrısı yaptılar.
En önde çocuklar yürüdü
Haydarpaşa Tren Garı’nda öğle saatlerinde toplanmaya başlayan işçi ve emekçiler, burada kortej oluşturarak İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Kortejin en önünde yürüyen TEKEL işçilerinin çocukları, attıkları sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle mitinge renk kattılar. “TEKEL vatandır vatan satılmaz” sloganını atan çocuklar, baba ve annelerine mücadelelerinde destek olacaklarını miting boyunca canlılıklarıyla gösterdiler.
Çocukların arkasında mitinge destek veren sendikaların başkanları, Tek Gıda-İş yöneticiler ve Türk-İş Mali Sekreteri Ergun Atalay ile Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak yürüdü. Üzerinde “Ülkene ve TEKEL’e sahip çık”, “Bu ülke bu halk satılık değil”, “TEKEL, AKP’yi iktidar yapan Aydın Doğan ve yabancılara satılamaz” yazılı pankartlarla yürüyen işçiler, attıkları sloganlarla özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı protesto ettiler.
TEKEL’i sattırmayacağız!
İskele Meydanı’nı dolduran işçi ve emekçilere seslenen Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, TEKEL işçilerinin bugüne kadar özelleştirmeye geçit vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğini ifade etti. Özelleştirmeye karşı mücadele ateşi yaktıklarını ve bu yoldan dönmeyeceklerini ifade eden Türkel, “Sınıf kardeşlerimizi daha çok yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin her tarafında TEKEL işçisinin özelleştirmeye karşı yiğitçe mücadele ettiğini belirten Türkel, “Biz bu yola baş koyduk. Özelleştirmeyi durdurmak için ant içtik” dedi. “Bize ‘Yerli sermayeye satacağız, sizi işsiz bırakmayacağız’ diyorlar. Biz sermayenin yerlisini de yabancısını da gördük. İçki bölümündeki arkadaşların başına geleni biliyoruz” diyen Türkel, kimsenin kendilerini kararlılıklarından vazgeçiremeyeceğini dile getirdi. 18 Şubat’ta on binlerce işçi ve emekçinin Ankara’da özelleştirmeye karşı çıkacağını dile getiren Türkel, bir kez daha herkesi ortak mücadeleye çağırdıklarını ifade etti. Türkel’in konuşmasının ardından miting sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

‘Özelleştirmeyi durdurmazsanız oy istemeye gelmeyin’

Tokat TEKEL Sigara Fabrikası’nda çalışan işçiler, fabrikalarının özelleştirilmesine karşı duyarsız kalan Tokat milletvekillerine toplu mektup yolladılar. Önceki gün Gaziosmanpaşa PTT binası önünde basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Suat Karlıkaya, milletvekillerini yanlarında görmek istediklerini söyledi.
Karlıkaya, “Milletin iradesi hakim olacaktır diye yola çıkmayı, lafla değil eylemle göstermeleri gerekiyor. Yoksa bugüne kadar TEKEL’in altında çok bakan, milletvekili kaldı” diye konuştu.
TEKEL’in ekonomisi gelişmemiş bölgelerin can damarı olduğunu ifade eden Karlıkaya, TEKEL’in satışı ile ülke borcunun yüzde 10’unu ödemeyi düşünenlerin, bu bölgelerdeki milyonlarca insanı da düşünmesi gerektiğini söyledi.
Karlıkaya Tokat milletvekillerine şöyle seslendi: “Bu özelleştirme sürecini durduramazsanız bizlerden gelip oy istemeyin; gidin genel başkanınız seçsin sizi! Bugün TEKEL işçisi kararlı ve zor gününde yanında olmayan vekillerle selamlaşmayacak ve onlardan hesap soracak. Halka rağmen siyaset yapmanın ne olduğunu, demokrasilerde esas olanın halk olduğunu günü gelince biliniz ki biz bağıracağız.”
Basın açıklaması ardından kolilere konulan mektuplar Başbakan ve yedi Tokat milletvekiline postalandı. Eyleme Türk İş’e bağlı Belediye-İş, Haber-İş ve diğer sendikaların temsilcileri katılarak destek verdi. (Tokat/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sorumlular cezalandırılsın

SONRAKİ HABER

SÖZ OLA, TORBA DOLA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa