03 Şubat 2008 00:00

Sorumlular cezalandırılsın

Tuzla tersane işçileri Davutpaşa’da meydana gelen patlamanın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Paylaş

Tuzla tersane işçileri Davutpaşa’da meydana gelen patlamanın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Aydıntepe Tren İstasyonu’nda dün sabah eylem yapan tersane işçileri, tersanelerde de yıllardır tedbir alınmadığı için onlarca işçinin hayatını kaybettiğini ifade ettiler.
“Yine tedbirsizlik yine ihmal: 20 cinayet” pankartı açan tersane işçileri, “Artık ölmek istemiyoruz”, “Kaza değil cinayet” sloganları attılar. Burada açıklama yapan tersane işçisi Ali Doğan, Davutpaşa’da yaşanan ölümlerin yıllardır tersanelerde de yaşandığını dile getirdi. Yaşanan patlamanın ardından yetkililerin suçlarını kabul etmediğini belirten Doğan, kazanın sorumluları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in görevden alınmasını istedi.
Gereken önlemler alınmış olsa patlamanın yaşanmayacağını belirten Doğan, “Tersanelerde de kuralsız, kayıt dışı çalışma can almaya devam ediyor. 7 ayda 13 arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti” diye konuştu. Kazada hayatını kaybedenlerin acısını yaşadıklarını belirten Doğan, kuralsızlığa ve kayıt dışı çalışmaya karşı mücadelelerinin süreceğini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Mevsimlik işçilere yıllık izin yok

SONRAKİ HABER

Emekçi TEKEL için birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...