07 Şubat 2008 00:00

ATO: Cezaevinde izleme yapmak istiyoruz

Ankara Tabip Odası (ATO) cezaevlerinden kendilerine gelen şikayetler üzerine, Adalet Bakanlığı’ndan alınan izinle Sincan Cezaevi’ni ziyaret etti.

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) cezaevlerinden kendilerine gelen şikayetler üzerine, Adalet Bakanlığı’ndan alınan izinle Sincan Cezaevi’ni ziyaret etti. Cezaevi ziyareti sonuçlarını açıklayan hekimler, cezaevinde istedikleri bölgeleri gezmelerine ve istedikleri tutuklularla görüşmelerine izin verilmediğini ifade ederek, cezaevlerini ziyaret etmek değil, buralarda bağımsız izleme yapmak istediklerini belirttiler.
ATO adına raporu dün bir basın toplantısıyla açıklayan ATO İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Çağrı Temuçin, Sincan Cezaevi’ni 19 Kasım 2007’de ATO heyeti olarak ziyaret ettiklerini, ancak cezaevinin tüm yerleşkesinin gezilmesine izin verilmediğini aktardı. ATO’ya Sincan F1 Cezaevi’nden birçok şikayet geldiğini dile getiren Temuçin, buna karşın F1 ve L1 cezaevlerinin ATO heyetine kapatıldığını bildirdi.
F2 Cezaevi’nin gezilmesine izin verildiğini, buradaki tutuklu ve hükümlülerle cezaevi yönetiminden kimsenin bulunmadığı, mahremiyete uygun bir ortamda görüşme talebine de cezaevi yönetiminin izin vermediğini aktaran Temuçin, bu nedenle sınırlı bir ziyaret yapabildiklerini ifade etti.
Genelge uygulanmıyor
45/1 sayılı genelgenin uygulanması noktasında Sincan Cezaevi’nde diğer cezaevlerine göre farklılıklar bulunduğu tespitinde bulunan Temuçin, haftada 10 saat sohbet etme hakkının uygulanmadığının cezaevi yönetimi tarafından kendilerine aktarıldığını söyledi. F2 Cezaevi’nin ziyaret için hazırlanmış ve düzenlenmiş olduğu izlenimi elde ettiklerini aktaran Temuçin, cezaevi koşullarının düzeltilmesini ve genelgenin uygulanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Temel Haklar’a polis baskını

SONRAKİ HABER

Bu cinayetler engellenebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...