08 Şubat 2008 00:00

‘Bizden robot olmamız isteniyor’

Sene başında başlayan “Hayat 3 Saatlik Sınava Sığmaz” kampanyası Eskişehir’de liselileri birleştirmeye devam ediyor.

Paylaş

Sene başında başlayan “Hayat 3 Saatlik Sınava Sığmaz” kampanyası Eskişehir’de liselileri birleştirmeye devam ediyor. Liselerde, dershanelerde eğitim öğretim döneminin ilk döneminde kurdukları kampanya platformları ikinci dönemde yapılacak eylem ve etkinlikleri planlamaya başladı.
Eskişehir Emek Gençliği, Türkiye genelinde yürütülen ‘Hayat 3 Saatlik Sınava Sığmaz’ kampanyası için imza standını basın açıklamasıyla açtı.
Basın açıklamasını okuyan lise öğrencisi Deniz Eren Dönmez, hayatları boyunca sınava girmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Dershanelere ve özel derslere verdiğimiz tonlarca para ailemizi zor duruma sokmakla kalmayıp biz gençlerin de yeteneklerini köreltmekte. Sıra arkadaşımızla yarışmamızı isteyen bu eğitim sisteminde birer robot olmamız gerektiği söyleniyor. Hayatımızın belki dönüm noktası olan gençliğimizde, dünyayı öğrenmeye, kendimizi tanımaya başladığımız anda karşımıza çıkan ÖSS duvarı” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in “ÖSS’yi kaldıracağız. Öğrencilerin üzerindeki yükü yayacağız” diyerek açıkladığı yeni sınav sisteminin doğru olmadığını söyleyen Dönmez, “Aslında hayatımız boyunca robot olmamız isteniyor dedi. Eğitim sistemimizdeki çarpıklıkları düzeltmeden yapılacak böyle bir değişiklikle öğrencilik hayatımız boyunca dershanelere gitmek zorunda kalacağız.”
20 Şubat’a kadar sürecek
Basın açıklamasında herkesi açtıkları imza standında imza atmaya davet ederek “Yapılacak olan her sınavı öğrencileri ve dolaylı olarak ailelerimizden alınacak para olarak gören bu mantık değişmedikçe, yapılacak olan reformların ve söylemlerin inandırıcı olduğuna inanmıyoruz. Bugün yapılan bu söylemlerin öğrencilerin yararına olmadığı açıktır. OKS’nin SBS olması veya ÖSS’nin ABC olması sorunu çözmeyecektir” diyerek hayatın üç saatlik sınava sığmayacağını vurguladı.
İmza standının 20 Şubat’a kadar Adalar Migros önünde açık olacağını söyleyen liseliler, okullarından, dershanelerinden, mahallelerinden toplayacakları binlerce imzayı Meclis’e gönderecekler. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tapuyu göster!

SONRAKİ HABER

Eskişehir sahneleri dolu dolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...