08 Şubat 2008 00:00

Tapuyu göster!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban düzenlemesine tepki gösteren Üniversitelerarası Kurul’un ve Türkiye Barolar Birliği’nin akademisyenler ve yargı mensuplarını temsil etmediğini söyledi.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban düzenlemesine tepki gösteren Üniversitelerarası Kurul’un ve Türkiye Barolar Birliği’nin akademisyenler ve yargı mensuplarını temsil etmediğini söyledi.
Daha önce de DTP’nin Kürtleri, sendikaların işçi ve memurları, Alevi örgütlerinin Alevileri temsil etmediğini iddia eden Erdoğan, millet adına konuşma yetkisinin sadece Parlamento’da olduğunu savundu. Erdoğan’ın konuşması ‘sanki ülkenin tapusunun sahibi olduğu’ izlenimi yarattı.
Almanya ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Ne Üniversitelerarası Kurul tüm öğretim üyelerini, ne de Barolar Birliği tüm avukatları temsil ediyor. Kimsenin iradesine, kimse ipotek koyamaz” dedi.
Millet adına konuşma yetkisinin Parlamento’da olduğunu iddia eden Erdoğan, bu kurumların kendi adlarına konuştuğunu, kendilerinin de buna saygılı olduğunu söyledi. Erdoğan, YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesinde yapılacak diğer düzenleme konusunda ise önerilere açık olduklarının altını çizdi.
Başbakan, türbanla ilgili Anayasa değişikliği için yapılan birinci tur oylamaya atfen, “Daha geniş bir mutabakatla olmasını arzu ederdik” dedi. Toplumsal mutabakatın büyük ölçüde sağlandığını iddia eden Erdoğan, “Ama parlamentodaki siyasi partiler arasında ne yazık ki bu konuda geçen dönem arzu ettiğimiz mutabakatı sağlayamadık. Bu dönem yüzde 70 civarı mutabakat söz konusu” diye konuştu. Yaptıkları düzenlemenin “milletin beklentisi” olduğunu savunan Başbakan, kendilerine “süreci durdurun” çağrısı yapan DSP’ye, kendilerinin de “mutabakatın içinde yer al” çağrısında bulunduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay: Karanlığa geri dönülmeyecek

SONRAKİ HABER

‘Bizden robot olmamız isteniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa