11 Şubat 2008 00:00

Mücadele eden işçiler Telekom işçilerini yanlarında görecek

Haber-İş Gaziantep Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Tilmen Otel’de yapıldı. Saldırılara karşı birleşik mücadeleyi örme çağrısı yapılan kongrede işçiler sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Telekom’u satanı biz de satarız”, “Vur vur inlesin işveren/hükümet dinlesin” sloganlarını attılar

Paylaş

Haber-İş Gaziantep Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Tilmen Otel’de yapıldı. Saldırılara karşı birleşik mücadeleyi örme çağrısı yapılan kongrede işçiler sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Telekom’u satanı biz de satarız”, “Vur vur inlesin işveren/hükümet dinlesin” sloganlarını attılar. Grev sırasında tutuklanan Haber-İş Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Daşdemir’in Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden gönderdiği mesaj işçiler tarafından ayakta alkışlandı.
Açılış konuşmasını yapan Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, tüm baskılara rağmen 44 gün süren grevi başarıya ulaştıran işçilere teşekkür etti. Grev kırıcılığının yasalarca suç olmasına rağmen 44 gün boyunca bu işin devam ettiğini, Telekom’un reklam pastasından beslenen basının karalamalarına rağmen grevi başarıya ulaştırdıklarını söyleyen Akcan, “2009 yılında bir sözleşmemiz daha var. Ne olursa olsun grev kırıcılığına yine izin vermeyeceğiz” dedi. Özelleştirmeleri durdurmayı bugüne kadar başaramadıklarını, çünkü sadece özelleştirilen işyerindeki işçilerin mücadele ettiğini, diğer işçilerden destek alamadıklarını belirten Akcan, “Telekom’un özelleştirilmesi gündeme gelince Telekom işçisi, TÜPRAŞ gündeme gelince TÜPRAŞ işçisi direniyor. Böyle bir mücadele de özelleştirmeyi geri püskürtmeye yetmiyor. Biz grevde dersimizi aldık. Bundan sonra özelleştirmeye karşı mücadele eden işçi arkadaşlar yanlarında bizi bulacaklar” dedi.
Sağlık, sosyal güvenlik ve kıdem tazminatı gibi konularda kazanılmış hakları geriye götürecek düzenlemeleri kabul etmenin hainlik olacağını belirten Akcan, “Bu konulardaki haklarımızı geriye götürecek düzenlemeleri Türk-İş grev nedeni kabul etmelidir” dedi. İstanbul Davutpaşa’da yaşanan patlamanın işçilerin hangi koşullarda çalıştığını acı bir biçimde ortaya koyduğunu anlatan Akcan, “Çıkın Antep sokaklarına; onlarca, yüzlerce Davutpaşa ile karşılaşırsınız” dedi. Grevde dost kim düşman kim öğrendiklerini söyleyen Akcan, grevde Telekom işçilerini ‘hain’ ilan eden basının, bugün de Antep şube yöneticileri hakkında karalama kampanyasına devam ettiğini söyleyerek “Grev boyunca bizim sesimiz soluğumuz olan basına sahip çıkmalıyız” dedi. Telekom grevinin tüm Türkiye işçi sınıfına ışık tuttuğunu, Novamed’de kadın işçilerin yüzlerce gün süren grevinin başarıya ulaştığını söyleyen Akcan, “Antep’te hakları için mücadeleyi sürdüren otobüs şoförlerine destek olmalıyız” dedi.
Urfa, Maraş, Mardin ve Kilis’ten gelen delegelerin de oy kullandığı kongrede seçimlere tek liste ile gidildi. Seçim sonucunda şube başkanlığına Ali Tabur, şube sekreterliğine Mustafa Şentürk, mali sekreterliğe de İbrahim İnik seçildi. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Özelleştirme hayatlarını değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...