15 Şubat 2008 00:00

Avantaj yok, umut var

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında İstanbul’da Alman ekibi Bayer Leverkusen ile golsüz berabere kalarak ikinci maç için hedeflediği avantajı elde edemeyen Galatasaray’da üzüntü yaşanırken, diğer yandan oynanan futbol rövanş maçı için umut verdi.

Paylaş

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında İstanbul’da Alman ekibi Bayer Leverkusen ile golsüz berabere kalarak ikinci maç için hedeflediği avantajı elde edemeyen Galatasaray’da üzüntü yaşanırken, diğer yandan oynanan futbol rövanş maçı için umut verdi.
90 dakika boyunca, üstünlüğü elinde tutan sarı-kırmızılı ekip yakaladığı pek çok gol fırsatından yararlanamayınca tur şansını rövanş maçına bıraktı. Tur için avantajlı skor elde edemese de Galatasaray’ın ortaya koyduğu oyun ikinci maç için umut vericiydi.
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldamp da Bayer Leverkusen karşısında sergiledikleri oyundan memnun olduğunu belirtti. Feldkamp, ‘’Leverkusen karşısında mutlu olmak için sadece bir gol eksikti’’ derken, rövanş için kötü bir durumda olmadıklarını da ifade etti.
Bu kadar baskılı, istekli oynayıp, pozisyona da girip galip gelmeyince, verilen emeğe üzüldüğünü anlatan Alman teknik adam, ‘’Herkes ileride ve geride, defansif ve ofansif özelliklerini gösterdi. Beklenilenden daha fazlasını ortaya koydu. Bu maç benim için bu kadardı, bundan sonra Konyaspor maçını düşüneceğiz. Eğer tur atlarsak, Bayer 04 Leverkusen’den daha iyi takım olduğumuzu söyleyebilirim’’ diye konuştu.
Feldkamp, Lincoln ile ilgili olarak da, ‘’Bu havada, bu saha şartlarında Lincoln’ü hiç oyuna sokmayabilirdik. Onu oyuna sokmamın nedeni, rakibin ofansif bir oyuncusunun üzerimize gelmesi içindi’’ diye yanıtladı.
Feldkamp, Nonda’nın sakatlığı nedeniyle ilk 11’de oynamadığını da dile getirerek, ‘’İki idmanla bugüne geldik. Ayhan, kaç aydan sonra ilk defa 11’de ve uzun süre de oynadı. Nonda da aynı. Bunlar kolay hazmedilemeyecek şeyler’’ dedi.
Öte yandan Galatasaray, Konyaspor ile hafta sonunda yapacağı lig maçının hazırlıklarına, dün sabah basına kapalı yaptığı idmanla başladı.
UEFA yorumu
UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Galatasaray ile Almanya ekibi Bayer 04 Leverkusen’in 0-0 berabere kaldığı maça ilişkin, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) internet sitesindeki habere, ‘’İnatçı Leverkusen Galatasaray’a gol izni vermedi’’ başlığı atıldı.
Karlı bir İstanbul akşamında, Leverkusen’le mücadele eden Galatarasay’ın birçok gol şansını değerlendiremediği belirtilen haberde, maçın ilk 15 dakikasında her iki tarafın da kontrolü ele alamadığı ifade edildi.
Haberde, 28. dakikada Ümit Karan’ın gol girişiminin, kaleci Adler tarafından nasıl engellendiği ve 38. dakikada Arda’ya gelen gol şansının nasıl kaçtığı anlatıldı.
Maçın son 20 dakikasında Ümit Karan’ın kaleye gönderdiği topun fileyle buluşamaması ve Volkan’ın ortaladığı topla Hakan Şükür’ün gol fırsatını değerlendirememesi de haberde yer buldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yeni başkan Hasan Doğan

SONRAKİ HABER

Fidye tv8 22.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...