18 Şubat 2008 00:00

‘Yeni Anayasa Kürtlerin hakları için test’

New York Times gazetesinde, Türkiye’de Kürtlerin haklarının kısıtlandığı, hazırlanan yeni Anayasa’nın bu açıdan “test” oluşturacağı öne sürüldü

Paylaş

New York Times gazetesinde, Türkiye’de Kürtlerin haklarının kısıtlandığı, hazırlanan yeni Anayasa’nın bu açıdan “test” oluşturacağı öne sürüldü.
New York Times gazetesinin Pazar eki New York Times Magazine’de “Azınlık Kuralları” başlığı ile Türkiye’deki Kürtler konulu çok uzun bir yazı yayınladı. PKK sorunu üstünde durulmayan yazıda, Kürtlerin kültürel haklarının kısıtlandığı savunulurken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında açılan soruşturma ve davalar örnek gösterildi. New York Times Magazine, “AKP’nin halen hazırladığı Anayasa değişikliklerinin bu konulardan bazıları açısından test oluşturacağı” savunduktan sonra, ilk taslakta Kürtçe’nin belediye işlerinde kullanılması konusunun yer almadığını, ancak mahkemelerde Kürtler için Kürtçe konuşan tercümanların bulundurulacağı garantisi verildiğini kaydetti. (ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Hava kurşun gibi ağır

SONRAKİ HABER

KONUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...