21 Şubat 2008 00:00

SİYAD, onur ve emek ödülleri sahiplerini açıkladı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal’a “Onur Ödülü”, yapımcı Üstün Karabol’a da “Emek Ödülü” verilmesini kararlaştırdı.

Paylaş

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal’a “Onur Ödülü”, yapımcı Üstün Karabol’a da “Emek Ödülü” verilmesini kararlaştırdı. SİYAD Yönetim Kurulu, 3 Mart’ta TİM Maslak Show Center’da gerçekleştirilecek “40. SİYAD-Türk Sineması Ödülleri” töreninde takdim edilecek “onur” ve “emek” ödülleri sahiplerini belirledi. Buna göre “Onur Ödülleri”, sinema sanatçıları Kadir İnanır ve Müjde Ar ile senarist Safa Önal’a verilecek.
“Emek Ödülü” ise “1960’lardan bu yana sinema sanatının Türkiye’deki gelişimi ve tanınması için harcadığı çabalar, özellikle Avrupa sinemasının Türkiye’de ticari dolaşım ağına girmesi konusunda yaptığı katkılar, Türkiye’de bir türlü gelişemeyen animasyon sinemasının yol almasına verdiği destekler ve sinemacılığın her alanında çalışmış olmanın getirdiği engin deneyimi” nedeniyle yapımcı Üstün Karabol’a takdim edilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir Delinin Güncesi, Kızıltepe ve Silvan’da sahnelenecek

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri Ankara'yı ısıttı…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa