25 Şubat 2008 00:00

Asgari ücreti fazla bulan Bakan Şimşek’in ablası yeşil kartlı

Batman Çağdaş gazetesi, asgari ücreti yüksek bulan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Şimşek’in ablası yeşil kart aldığını ortaya çıkarttı

Paylaş

Batman Çağdaş gazetesi, asgari ücreti yüksek bulan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Şimşek’in ablası yeşil kart aldığını ortaya çıkarttı.
Gazetenin önceki gün verdiği habere göre 436 YTL’lik asgari ücreti yüksek bulan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in Batman’ın Gercüş ilçesinde yaşayan ablası Halime Şimşek 15 Nisan 2005 tarihinde yoksullara verilen yeşil kartı aldı.
Haberde şu bilgilere yer verildi: “ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinde çalışan ve son olarak yatırım bankası Merrill Lynch’te çalışan Mehmet Şimşek, Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olduktan sonra ilginç çıkışlarıyla tepkilere neden olmuştu. Şimşek katıldığı 5. Uluslararası Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki ücretlerin mevcut koşullarda çok iyi olduğunu savunarak, ‘Diyorlar ki ücretler çok düşük. Türkiye’de ortalama ücreti alın, kişi başına milli gelire bölün. OECD ülkeleri ile karşılaştırdığınızda, ücrette en yüksek ülkelerden bir tanesiyiz. Yani yorganına göre imkanlar, aslında son derece iyi’ demişti. Bakan Şimşek’in ablası Halime Şimşek de yoksullara verilen yeşilkartın sahibi oldu. Gercüş’ün Arıca köyüne kayıtlı Halime Şimşek’e, Kaymakamlıkça 15 Nisan 2005 tarihinde yeşil kart verildi. Mehmet Şimşek, ablasının yeşil kart aldığı Gercüş’te ilk ve ortaokul öğrenimini görmüştü. Yeşil kartı hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında bulunmayan ve aylık gelir ya da aile içindeki geçim payı İş Yasası’na göre belirlenen asgari ücretin net tutarının üçte birinden az olan yurttaşlar alabiliyor. Buna göre, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in ablasının aylık gelirinin 145 YTL’den az olduğu anlaşılıyor”
Batman Çağdaş gazetesi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in ilçesi Gercüş’te, 18 bin 900 yeşil kartlı olduğunu da yazdı.
Gazeteye konuşan Kaymakam Tarkan Keskin, kendi döneminde Bakan’ın yakınlarının yeşil kart almadığını söyledi. Keskin, ‘Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın herhangi bir fonundan Bakan’ın yakınları yardım almamıştır. Fakat benden önceki dönemde yeşil kart alınmışsa bir şey diyemem’ demekle yetindi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Akay: Bu rezalete seyirci kalamayız

SONRAKİ HABER

NABIZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa