27 Şubat 2008 00:00

Ermenistan’da muhalif lider tutuklandı

Ermenistan’da 19 Şubat’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında siyasi gerginlik devam ederken, bazı muhalefet liderlerinin tutuklandığı, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu bazı diplomatların ise işten atıldığı bildirildi.

Paylaş

Ermenistan’da 19 Şubat’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında siyasi gerginlik devam ederken, bazı muhalefet liderlerinin tutuklandığı, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu bazı diplomatların ise işten atıldığı bildirildi. Tutuklananlar arasında, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan’ı destekleyen Yeni Zamanlar Partisi lideri Aram Karapetyan da bulunuyor.
Karapetyan hakkında, “Erivan’da seçim öncesi düzenlenen mitinglerden birinde yasalara karşı geldiği gerekçesiyle” soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Yeni Zamanlar Partisi’nden yapılan açıklamada ise “pazar günü silahlı ve maskeli özel güvenlik birimlerinin Karapetyan’ı aracından zorla çıkararak götürdüğü, yanındaki parti yöneticilerinden Samvel Kaçatryan ile korumalarının da tutuklandığı” bildirildi.
Ayrıca, yerel kaynaklar, muhalefet yanlısı “Anavatan ve Onur Partisi”ne de önceki gece güvenlik güçlerinin baskın yaptığını ve parti başkanı Garnik Margaryan ile bölge belediye başkanlarından Samvel Harutyunyan’ı gözaltına aldıklarını kaydetti. Öte yandan Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan’ın, “muhalefeti destekledikleri” gerekçesiyle 6 diplomatın işten çıkarılmasına yönelik kararı, Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan tarafından onaylandı.
Gösteriler sürüyor
Erivan’ın merkezinde geçen hafta başlatılan muhalefet mitingleri sürerken, muhalif lider ve eski Cumhurbaşkanı Ter Petrosyan, Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, siyasi liderlerin tutuklanmasını kınadı. Seçim sonuçlarına ilişkin anayasa mahkemesine başvuracaklarını belirten Ter Petrosyan, “Başvuru için 10-15 gün var. Kimsenin bizim kazandığımıza şüphesi olmaması gerek” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Adliye çalışanları sorunlarla boğuşuyor

SONRAKİ HABER

Sırp bakan Kosova’ya ‘gizlice’ girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa