17 Şubat 2011 06:04

Goya ‘Kara Ekmek’e

SİNEMA dünyasının önemli ödülleri sahiplerini buldu. İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen ve 25’incisi bu yıl düzenlenen Goya’da gecenin yıldızı, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 ödül birden alan Yönetmen Agusti Villaronga’nın “Pa Negre (Kara Ekmek)” adlı fi

Goya ‘Kara Ekmek’e
Paylaş

SİNEMA dünyasının önemli ödülleri sahiplerini buldu. İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen ve 25’incisi bu yıl düzenlenen Goya’da gecenin yıldızı, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 ödül birden alan Yönetmen Agusti Villaronga’nın “Pa Negre (Kara Ekmek)” adlı filmi oldu. İspanya’nın başkenti Madrid’deki Kraliyet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende, 14 dalda Goya ödüllerine aday olan Pa Negre, 9 ödülü almayı başardı.
Yönetmen Alejandro Gonzalez İnarritu’nun “Biutiful” adlı filmindeki rolüyle Oscar adayları arasında yer alan Javier Bardem ise En İyi Erkek Oyuncu olarak Goya ödülünü kazandı. Bu yıl Goya Onur Ödülü de 75 yaşındaki İspanyol Yönetmen ve Senarist Mario Camus’a verildi.
İspanya Sinema Akademisi Başkanı Alex de la İglesia da yaptığı konuşmasında, “İnternetten gelecek değil, şimdi. Ve ondan korkmuyoruz. İnternet, bizim sinemamızın kurtarıcısı” diyerek, internet üzerinden yasadışı film indirmeye karşı gerekli yasal önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
BAFTA’DA ‘ZORAKİ KRAL’
İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Londra’daki Royal Opera House’da yapılan ödül töreninde İngiltere Kralı 6. George’un kekemeliğini konuşma terapisti yardımıyla yenmesini ve tahta çıkışını anlatan ‘Zoraki Kral’ (The King’s Speech) filmi, en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın ve erkek oyuncular gibi aday olduğu birçok daldaki ödülün sahibi oldu. En iyi erkek oyuncu ödülünü alan Colin Firth geçen yıl da aynı ödülü “A Single Man” filmindeki rolüyle almıştı.
En iyi yönetmen ödülünü ise sosyal iletişim ağı Facebook’un kuruluşunun anlatıldığı “Social Network” Filminin Yönetmeni David Fincher aldı. Amerikalı Aktris Natalie Portman’ın bir balerini canlandırdığı “Black Swan (Siyah Kuğu)” filmi, 12 dalda aday gösterildiği BAFTA’da sadece “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alabildi. Her yıl Oscar ödül töreninden önce dağıtılan BAFTA ödülleri, Oscar alacaklar ile ilgili ipucu niteliği taşıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Penguen: mizah özgürdür

SONRAKİ HABER

Grammy’i cazcı kaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...