29 Şubat 2008 00:00

Esenyurt’ta sürgün protestosu

Esenyurt Belediyesi’nde baskı ve sürgünler devam ediyor.

Paylaş

Esenyurt Belediyesi’nde baskı ve sürgünler devam ediyor. Yerel seçimlere çok az bir süre kala temizlik hizmet biriminde çalışan Semra Arzu, Dursun Özkoç, Güneş Aksoy ve Ramazan Özfidan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne sürgün edildi. Yapılan bu baskıcı ve hukuk dışı davranışlar karşısında Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube’nin çağrısıyla bir araya gelen kitle örgütleri, Esenyurt Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme EMEP, ÖDP, SHP, Güney Kültür Merkezi’nin de aralarında bulunduğu kurumların yanı sıra halk da katılım sağladı.
Eylemde açıklama yapan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, halkın oylarıyla hizmet için seçilen AKP’nin kendileri dışındaki herkesle kavgaya ettiğini vurguladı. Hizmet için geldiklerini söyleyenlerin belediyede görevli kamu emekçileriyle uğraştıklarını belirten Kılıcı, “Deneyim ve birikimlerinden yararlanacaklarına baskı ve sürgün ile cezalandırıyorlar. Şimdi de dört arkadaşımızı sürüyorlar. Belediyenin imkanlarını kendi örgütlülüğü için kullananlar, yüzlerce yeni personel alma ihtiyacı duyanlar, deneyimli personeli Esenyurt Belediyesi’ne sığdıramadılar” dedi.
Çalışma barışı yok edildi
Çalışma barışını yok ederek çalışanları birbirine düşman ettiklerini söyleyen Kılıcı, “Aşkla geliyoruz dediler, nefret kustular, kan kusturdular. Adalet dediler ayrımcılık yaptılar. Kendilerinden olmayan hiçbir şeye tahammül edemediler” diye konuştu. KESK MYK Üyesi Sevgi Göğçe de “AKP özelleştirmeleri her yerde hayata geçirip sosyal devlet olgusunu bitiriyor. Türban konusunu özgürlükler kapsamında kullanırken, istediği politikaları hayata geçirmek için baskı yöntemleri kullanıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Öte yandan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yönetime geldiği günlerde ilk icraat olarak Hakla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışan üç kişi ile karikatür ve tiyatro öğretmenini Park ve ’ne sürgün göndermişti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

SSGSS Meclis’te emekçi eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa