01 Mart 2008 00:00

Hekimlerden tam güne eleştiri

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve son zamanlarda sıkça gündeme gelen ‘Tam Gün” çalışmaya dair yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve son zamanlarda sıkça gündeme gelen ‘Tam Gün” çalışmaya dair yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini açıkladılar. TTB ve Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu konula ilgili olarak İstanbul Tabip Odasında basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasını okuyan Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof.Dr. Raşit Türker, çıkarılacak yasalarla kamunun özel sağlık kuruluşu anlayışına uygun olarak yapılandırıldığını söyledi.
“Tam gün tek iş uygulamasıyla kamuda özelleştirme yolundaki üniversite ve devlet hastanelerine ucuz iş gücü sağlanacaktır. Hekimler düşük ücretle, güvencesiz olarak çalışmaya zorlanacaklar, Tıp ve Uzmanlık eğitiminin niteliğinin yükseltilmesi yerine üniversite ve eğitim hastanelerinde döner sermayeye daha çok kazanç sağlamak için performans yöntemiyle daha fazla işlem yapılması hedeflenecektir” diye konuşan Türker, düzenlemelerin sağlık hizmetlerinin sunumu ve toplum sağlığı üzerinde olumsuz bir etki oluşturacağını söyledi.
Araştırma üniversitelerinde daha fazla kâr elde etme amacının güdüleceğini belirten Türker, “daha çok kar getiren bir yerde eğitimden söz edebilir misiniz?”dedi. Hekimlerin yanı sıra diğer sağlık çalışanları,üniversite ve eşgüdüm kurulu olarak yasaya karşı olduklarını belirten Türker, sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıyan, emeğe saygı gösterilen bir düzenlemeden yana olduklarını bildirdi. (İstanbulEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Harekat bitti Kürt sorunu kaldı

SONRAKİ HABER

Belediye önünde zincirli eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...