05 Mart 2008 00:00

Suyu dereden alıyorlar

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı 120 hane ve 1400 nüfuslu Yazbaşı köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısı ilginç görüntüler oluşturuyor.

Paylaş

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı 120 hane ve 1400 nüfuslu Yazbaşı köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısı ilginç görüntüler oluşturuyor. Yıllardan beri içme suyu sıkıntısı sebebiyle köyün yakınından geçen Hınıs Çayı’ndan içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten köylü kadınlar, sağlıksız su içmek zorunda kaldıklarını ve bidonlar sırtlarında su taşımaktan bıktıklarını söylediler.
İnsan gibi yaşamak istediklerini söyleyen köylü kadınlar, özellikle kış mevsiminde su konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve yetkililerden bir an önce su sorununun ortadan kaldırmasını istediler. Yazbaşı Köyü Muhtarı Teyfik Polat, köylerinde yıllardan beri su çilesi yaşandığını ifade etti. Polat şöyle konuştu: “Köyümüzde içme suyu kaynağı yok. Köylüler tarafından su ihtiyacını karşılamak amacıyla birçok yere sondajlar vurulmuş ama çıkan su çok fazla tuzlu olduğu için içilmiyor. Köye su getirmek için çevrede araştırma yaptık. Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Karagöz köyü yakınında bir kaynak bulduk. Köyden 8 kilometre uzaklıktaki su kaynağı tapulu arazide olduğu için karşılığında para da istedik, köylüler vermediler. Biz de mecburen yıllardır Hınıs Çayı’ndan içme suyu ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Kirli olması sebebiyle köyümüzde birçok kişi böbrek hastası olmuştur. ”
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali İbrahim Özçimen ise Yazbaşı köyünün su sorununun giderilmesi için iki yıldır Bulanık Kaymakamlığı tarafından çalışma yapıldığını ancak su kaynağı bulunmaması sebebiyle sorunun çözülemediğini ifade ederek, kaynak bulunması halinde köyün su sorununun hemen çözüleceğini söyledi. (Muş/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Acil servisler can çekişiyor

SONRAKİ HABER

Güzel ve temiz bir Yüreğir için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...