09 Mart 2008 00:00

Erdoğan’dan CHP’ye ‘bulanık zihniyet’ eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Bu zihniyet bulanık bir zihniyet.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Bu zihniyet bulanık bir zihniyet. Önce bu zihniyeti bir netleştirmemiz, berrak hale getirmemiz lazım. Eğer bu netleşirse ve berrak hale gelirse inanıyorum ki kadınların Türk siyasetindeki yeri çok daha farklı olacaktır, çok daha güçlü olacaktır” dedi.
AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen 4. Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası’na Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, çeşitli ülkelerden gelen kadın yöneticiler ve çok sayıda dinleyici katıldı. şûrada konuşan Erdoğan, siyasi haklar bakımından Türk kadınının önünde hiçbir engel bulunmadığını savunarak, kadına karşı adaletsizliğin olduğu yerlerde sorun olduğunu söyledi.
2009’da yapılacak yerel seçimlerde kadın yerel yöneticilerin sayısının artmasını isteyen Erdoğan, kadınları siyasi rekabete çağırdı.
CHP’yi de sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, “Bu zihniyet bulanık bir zihniyet. Önce bu zihniyeti bir netleştirmemiz, berrak hale getirmemiz lazım. Eğer bu netleşirse ve berrak hale gelirse inanıyorum ki kadınların Türk siyasetindeki yeri çok daha farklı olacaktır, çok daha güçlü olacaktır” diye konuştu. Erdoğan, kadınların siyasette ve toplumsal hayatta daha çok yer alabilmesi için zihniyet değişimine gerek olduğunu söyledi.
Bakoyanni’den türbana destek
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’den türban tartışmasında AKP’ye destek geldi. Bakoyanni, “Eğer kadınlar kendi özgür iradeleriyle başörtü takmak istiyorsa, kendini böyle ifade ediyorsa, niye yeni bir yasağı onların omuzlarına yükleyelim. Laiklik başörtüsüyle tehdit edilmez, bunu yasaklayarak da korunmaz” ifadesini kullandı.
İkili görüşme
Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan’la birlikte şûraya katılanlara sertifika verdi. Açılışın ardından Başbakan Erdoğan, Bakoyanni ile makam odasında bir süre baş başa görüştü. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘AKP, ABD ve AB’nin taşeronu’

SONRAKİ HABER

Sadun Aren yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...