09 Mart 2008 00:00

‘Kadın emeği her şeyi güzelleştirecek’

Tez-Koop-İş Sendikası’na üye 200 kadın işçi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Ankara’da düzenledikleri etkinlik ile kutladılar.

Paylaş

Tez-Koop-İş Sendikası’na üye 200 kadın işçi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Ankara’da düzenledikleri etkinlik ile kutladılar. Etkinlikte kapitalizmin kadının sorunlarını artırarak sürdürdüğünün altı çizildi.
Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, etkinliğe gelen kadın işçileri karanfillerle karşılayarak 8 Mart’larını kutladı. Kadın işçiler ve sendika yöneticileri yerlerini aldıktan sonra açılış konuşmasını yapan Gürsel Doğru, kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü, namus cinayetleriyle cendere altına alındığı bir ülkede kadınlar için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Hükümetin kadın ve özgürlük sorununun türban soruna sıkıştırmasını eleştiren Doğru, yoksulluk nedeniyle eğitim alamayan yüz binlerce kadının özgürlüğü için neden bir şeyler yapılmadığını sordu. Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası’nın kadınları daha da çok mağdur edeceğine dikkat çeken Doğru, “eşitlikten anladıkları kadının da erkeğin de 65 yaşında emekli olması, 18 yaşındaki yetim kadınları yetim erkekler gibi ortada bırakmak” dedi. Doğru, Başbakan’ın kadınlara “üç çoçuk yapın” diyerek, kadınların toplumdaki yerinden ne anladığının görüldüğünü söyledi.
‘Ya ucuza çalış, ya evde otur’
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu da kapitalizmin eski çağlardan miras aldığı kadın sömürüsünü arttırarak sürdürdüğünü dile getirdi. Örnek gösterilen Batı ülkelerinde de eğitimli kadınların işsiz bırakıldığını söyleyen Çubukçu,dünyanın her yerinde kadınlara ya en ağır koşullarda çalışın ya da evinizde oturun denildiğini söyledi.
Etkinlik kadın üye ve yöneticilerin konuşmaları, Novamed Grevi’ne ilişkin sunum ve “Bir Halk Düşmanı” oyunun izlenmesi ile sürdü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

1857’den bugüne kadın işçiliğinde değişen ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...