11 Mart 2008 00:00

Şeker-İş Şubesi’ne açık mektup

Bizler Sandıklı, Dinar, Şuhut, Çobanlar, Çay ilçelerinde pancar eken PANKOBİRLİK ve Pancar Kooperatifi üyesi üreticileriz. AKP Hükümeti’nin, iktidara geldiğinden beri kamuya ait ne kadar fabrika varsa özelleştireceğini ve satacağını söylemesinden bu yana, birçok fabrika ve işletme haraç mezat satıldı

Paylaş

Bizler Sandıklı, Dinar, Şuhut, Çobanlar, Çay ilçelerinde pancar eken PANKOBİRLİK ve Pancar Kooperatifi üyesi üreticileriz. AKP Hükümeti’nin, iktidara geldiğinden beri kamuya ait ne kadar fabrika varsa özelleştireceğini ve satacağını söylemesinden bu yana, birçok fabrika ve işletme haraç mezat satıldı. 8 milyon insanı ilgilendiren şeker fabrikalarının beş altı tanesi hariç hepsi şimdi özelleştirilmek ve kapatılmak isteniyor. Özelleştirilmek ve kapatılmak istenen şeker fabrikalarının biri de Afyon Şeker Fabrikası’dır. Evrensel gazetesinin 11 Şubat 2008 tarihli sayısında yayınlanan Uşak-Afyon kent sayfasında yer alan; “Peşkeşin yeni adresi Afyon Şeker Fabrikası” başlıklı haberi okuduk. Tedirgin olduk, üzüntü duyduk. On bine yakın pancar üreticisinin bulunduğu ilimizde kaygı gütmemek elde değil. Ürün taban fiyatının her yıl aşağıya çekildiği, girdi fiyatlarının sürekli yükseldiği koşullarda pancar ekiyoruz. Her yıl zararına ürünü fabrikaya teslim ediyoruz. Şimdi fabrikamız özelleşirse, makine fabrikası kapatılırsa, hem biz pancar üreticileri hem de çalışan işçiler ve aileleri açlığa mahkum olacak. Geçici mevsimlik işçilerle birlikte 1500’e yakın işçinin çalıştığı fabrika, il ekonomisine trilyonlarca lira gelir bırakmaktadır. Bu peşkeşe karşı sendikanızın tez elden kolları sıvaması gerekir.
Biz üreticiler içinde daha yeni örgütlenen Tüm Üretici Köylüler Sendikası’nın (TÜM KÖY-SEN), şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin “Özelleştirme ve kotaya hayır, girdi fiyatları düşürülsün, gübrede KDV kaldırılsın” bildirilerini dağıtması bizi çok sevindirdi. Biz Şeker-İş Afyonkarahisar Şubesi olarak sizden, Tüm Köy-Sen’in başlattığı çalışmaları desteklemenizi, birlikte kampanya yürütmenizi istiyoruz. Bir araya gelerek toplantılar yapın. Köy köy, kasaba kasaba, ilçe ilçe demeden kampanya yürütün. Bu peşkeşi, yağmayı, talanı ancak birlikte durdurabiliriz. Emekliliği gelmiş, hatta dolmuş işçiler ve aileleri bizim bu çalışmamızda kendilerini dışta tutmamalıdır. Çünkü, onların çocuklarının geleceği de garanti altında değil. Sendika şubesi olarak sizden, parti ve siyasi görüşünüzü bir tarafa bırakarak pancar üreticilerini yanınıza alarak hareket etmenizi istiyoruz. Şeker satılırsa, yağmalanırsa biz kaybederiz. Çay’da kurulu SEKA Fabrikası gitti, Çay kaybetti, esnaf kaybetti. Biz de Afyon’un kaybetmemesi için güçlerimizi birleştirelim.
Bir grup pancar üreticisi
(AFYONKARAHİSAR)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar mücadele saflarına

SONRAKİ HABER

Afyonkarahisar’ın köle çocukları: Çıraklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...