12 Mart 2008 00:00

SSGSS’ye karşı örnek çalışma

Çaycumalılar, SSGSS’ye karşı yaptıkları panelle herkese ulaştılar. Şimdi ise miting çalışması yürütüyorlar

Paylaş

SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı 8 Mart’ta Çaycuma’da gerçekleştirilen ‘SSGSS Yasa Tasarısı ve Toplum Sağlığında Yaratacağı Sonuçlar’ konulu panel, halkın dikkati sağlık sisteminin olumsuzluklarına çekmek açısından örnek bir çalışma olarak gösteriliyor.
Binden fazla katılımcı ile gerçekleşen panelde CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Türk Tabipler Birliği Sosyal Güvenlik Komite Üyesi Dr. Osman Öztürk, DİSK Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Aslan, SSGSS Yasa Tasarısı’nın getireceği olumsuzluklara dair konuştu. Panelin düzenleyicisi Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Çaycuma Platformu Sözcüsü İsmet Akyol yaptığı açıklamada; “Platform üyeleri olarak halk arasında sağladığımız güven, can alıcı bir konu üzerinden gelişerek, daha çok insanın, düzenin olumsuzluklarını görebilmesinin olanaklarının nasıl yaratılabileceğine ilişkin örnek bir çalışma olmuştur” dedi.
En ücra köylere kadar…
Panel öncesi yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, en ücra köylere kadar giderek kahvehanelerde ikişer kez bildiri dağıtıldığını, hoparlörle köy meydanlarında, mahalle aralarında, pazaryerlerinde panele katılım için duyuru yapıldığını anlatan Akyol, “İşçi, köylü, memur, esnaf, emekli, işsiz... İlçe nüfusunun üçte ikisine birebir ulaştık. Bini aşkın insan, can alıcı bir konunun içeriğini öğrenmek için panele katıldı ve 150’den fazla soru yönelterek, çözümün de tepkilerin ancak sokaklarda gösterilmesiyle sağlanabileceğini dile getirdi” şeklinde konuştu.
Perşembe günü Hayat TV’de
Yerel bir platform olarak ülke genelinde örnek bir çalışma yaptıklarının, birçok sendika ve demokrasi bileşenleri tarafından kendilerine iletildiğini vurgulayan Akyol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Panelin duyurusu için çalışma yaparken, bildiriyi eline alıp okuyan her vatandaş, bildiriyi düzenli bir şekilde katlayıp cebine koyup evine, işyerine getirdi. İşte o zaman halka önemli bir konuda bilgi aktarımı yaptığımızı gördük. Panelle de platform olarak amacımıza ulaştık.”
Değerlendirme toplantısında; Zonguldak ve çevresinde SSGSS’ye karşı bir miting düzenlenecekse, bunun Çaycuma’da yapılması için merkeze bir öneride bulunma kararı aldıklarını ve Emek Platformu’nun da aynı görüşte olduğunu belirten Akyol, ilçede yaratılan bu birlik ve dayanışma örneğini perşembe günü Hayat TV’de ‘Emek Platformu’ programında yüz binlerce emekçiye anlatacağını söyledi.
Öte yandan ilçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan panelin yapıldığı Albuzlar Restaurant, iki gün sonra gerekçesi belli olmayan bir nedenle resmi görevliler tarafından mühürlenerek kapatıldı.
Bu yolda devam edeceğiz
CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk: Ortak paydalarda anlaştığımız sivil toplum örgütleri ile her zaman beraberiz. İlçemiz Zonguldak’ın aynasıdır. SSGSS’ye karşı 20 Şubat eyleminde 70 yaşındaki amca bastonuna dayanarak, bizimle birlikte hastane yokuşunu çıkıp basın açıklamasına katılmıştı. Panel için güzel bir çalışma yaparak, her türlü kanalla halka duyuru yaptık. Herkes kendi sorumluluk bilinci içinde geldi gitti. Tabii panelistler de önemliydi. Bundan sonra meydanlara çıkılacaksa çıkacağız. Bu eylemin devamı gelecek. Çaycuma CHP İlçe Örgütü olarak, ülke genelinde yapılacak mitinglere hazırız.
DSP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek: Siyasi partilerin bu işin içine çekilmesi çok önemli. Köylerde yaşayanların çoğu emekli. DSP olarak, parti logomuzu öne çıkarmadan her türlü teknik olanağımızı kullanarak, panele katılması konusunda halka duyuru yaptık. ‘Sizin zararınıza olan bir konuda yararlı bir şey yapılıyor. İster gelin ister gelmeyin’ dedik. İlçe, beş belde ve köylerde ses düzeni ile duyuru yaptık. Cuma günü pazaryerinde tüm platform üyeleri olarak birliğimizi gösterip bildiri dağıttık. Biz daha büyük eylemliliğe hazırız.
Haber Sen Zonguldak Şube Yöneticisi Avni Koç: Vatandaşların çoğu ekonomik nedenle panele katılamadı. Gelemeyenler halen ne olduğunu soruyor. Sağlık sorununun ne olacağını, maaşının nasıl eriyeceğini öğrendi. Emekli isyanda, ‘Maaşımdan kesilirse ne yapacağım?’ diyor. Zonguldak ilinin önünde, halkı bilgilendiren önemli bir girişimde bulunduk. Konunun aydınlanması yönünde üzerimize düşeni yaptık. Herkesin neyin ne olacağını görmesi bakımından bu yolda devam edeceğiz. (Zonguldak/EVRENSEL)
Fahri Bozbaş
ÖNCEKİ HABER

Muhalefetin açlık grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

AB-Sırbistan gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...