13 Mart 2008 00:00

Türban üniversitelerin üzerini örtüyor

Üniversite kenti Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Osmangazi Üniversitesi’nde (OGÜ) türban tartışmalarının izini sürdük, Türban sorununun asıl muhataplarının fikirlerini almak istedik.

Paylaş

Üniversite kenti Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Osmangazi Üniversitesi’nde (OGÜ) türban tartışmalarının izini sürdük, Türban sorununun asıl muhataplarının fikirlerini almak istedik. AÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yasemin Özgün Çakar, “Üniversitelerin her bakımdan özgür olmasını savunan biri olarak giyim kuşam üzerindeki her türlü yasakçı bakışa karşıyım ancak, bugün ‘türban’ meselesini bu biçimiyle tartışmak sorunların görmezden gelinmesine neden olmakta ve gerçek gerilimlerin üzerini örtmeye yaramaktadır” diyor.
OGÜ Türk Dili ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi Emre Özbek, hükümeti samimi bulmuyor ve türban tartışmasının birçok sorunun üzerini örttüğünü düşünüyor. Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisi Dünya Aysun Yılmaz ise, “AKP özgürlükçü bir hükümet olsa her soruna aynı tavırla yaklaşırdı” diye konuşuyor. Tıp Fakültesi öğrencileri Nuri Şengüleroğlu, Turgut Arıca ve Turan Kandemir, “Yeni zamlar geldi, çeteler ülkede, GSS Meclis’te komisyonlardan birer birer geçiyor. Türban hepsinin üzerini örtüyor” diyorlar hep birlikte.
AÜ Hazırlık öğrencilerinden Cansu Oktay, “Türbanın üniversitelere girmesini savunanların çoğu erkek, kadınların da görüşü alınmalı” derken, Ömer Sefa Şahin, türbanın özgürlük meselesi olmadığını söylüyor. Koray Demir ise üniversitenin önündeki büyük engellere dikkat çekiyor. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘YÖK Başkanı Özcan yetkisini aştı’

SONRAKİ HABER

Kıbrıs görüşmesi 21 Mart’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...