15 Mart 2008 00:00

Tıp Bayramı’nda iş bıraktılar

Emek Platformu’nun çağrısına uyan sağlık emekçileri, Taksim İlkyardım, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma ve Şişli Etfal Hastanesi’nde SSGSS Yasa Tasarısı’nı protesto ederken aynı zamanda 14 Mart Bayramı’nı da kutladı.

Paylaş

Emek Platformu’nun çağrısına uyan sağlık emekçileri, Taksim İlkyardım, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma ve Şişli Etfal Hastanesi’nde SSGSS Yasa Tasarısı’nı protesto ederken aynı zamanda 14 Mart Bayramı’nı da kutladı. Sağlık emekçileri, kendilerini yalancılıkla suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan’a ise sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle tepki gösterdi. Sağlık emekçilerine hastalar da destek verdi.
İki saat değil yarım gün
Taksim İlkyardım Hastanesi’nde başlanan iki saatlik iş bırakma eylemi sağlık emekçileri tarafından yarım günlük iş bırakma eylemine dönüştürüldü.
Sabah mesainin başlaması ile birlikte iş bırakma eylemine geçen sağlık emekçilerine hastaneye gelen hastalar da destek verdi. Hastane bahçesinde toplanan sağlık emekçileri “Herkese eşit, parasız sağlık”, “AKP sağlığa zararlı” “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları ile sağlıkta yıkıma izin vermeyeceklerini duyurdular. Sağlık emekçileri saat 10.00’da hastane girişinde basın açıklaması yaptı. SES Şişli Şube Yönetim Kurulu üyesi Ferdane Çakır, sağlığın paralı hale getirilerek ‘parası olana sağlık hizmeti’ anlayışının getirilmek istendiğini kaydetti. Yasa ile yaşanacak hak kayıpları hakkında bilgi veren Çakır, sağlıkta yaşanacak yıkıma karşı mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı. Basın açıklamasından sonra sağlık emekçileri Emek Platformu’nun yapacağı yürüyüş eylemine katılmak için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçtiler.
‘Devlet görevini terk edemez’
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık emekçileri, dün sabah saatlerinde Başhekimlik önünde bir araya gelerek A polikliniği önüne kadar sloganlarla yürüdü. İki saat iş bırakan sağlık emekçilerine hastalar da destek verdi.
Eylemciler adına açıklama yapan SES Şişli Şube Başkanı Rabia Tuncer, son beş yılda sağlık alanında uygulanan politikaların sağlıkta tam bir yıkım yarattığını söyledi. Tuncer, “SSGSS yıkım programı gerçekleştiğinde sağlık kurumları işletmeye dönüştürülerek sağlık bu ticarethanelerde alınıp satılan bir nesneye dönüşecektir” şeklinde konuştu. SSGSS Yasa Tasarısı’nın yasalaşması halinde tüm toplumun sosyal güvenlik hakkının yok edileceğine dikkat çeken, Tuncer, “Sağlık paralı hale getirilerek, devletin asli görev alanı terk edilecek” değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Tayip Erdoğan’ın ‘Yalan söylüyorlar’ şeklindeki açıklamasına tepki gösteren sağlık emekçileri, ellerinde “Yalancı Erdoğan” yazılı dövizler taşıdılar. Yaklaşık 250 sağlık emekçisinin katıldığı eylemde sağlık hizmetinin paralı hale getirilerek sadece parası olanın bu hizmeti görmesinin insani olmadığı vurgulandı.
Şişli Etfal Hastanesi’nde de yaklaşık 300 sağlık emekçisi, saat 10.00-12.00 arasında iş bıraktı.Hastane bahçesinde yürüyüş yaparak taleplerini dile getiren sağlık emekçileri, Başhekimlik binası önünde yaptıkları açıklamada “Herkese eşit ve ücretsiz sağlık, hastaneler halkındır satılamaz, kölelik yasaları geri çekilsin, sözleşmeli değil kadrolu eleman” taleplerine dikkat çekildi. Açıklamaya hastalar da alkışlarla destek verdi.
Sinop’ta da bir araya gelerek basın açıklaması yapan sağlık emekçileri, AKP Hükümeti’nin çıkardığı yasalar ve programlarla vatandaşları hiçe sayıldığını belirtti. Sağlık emekçileri SSGSS Yasa Tasarısı’nın yıkım anlamına geleceğini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

14 Mart’ı eylemle kutladılar

Balıkesir Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri, Tıp Bayramı ve SSGSS Yasa Tasarısı dolayısıyla bir araya geldi. Sağlık emekçileri, Tıp Bayramı’nı AKP Hükümeti’nin saldırıları nedeniyle buruk geçirdiklerini belirtirken açıklama yapan SES Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Karadağ hastane başhekimini ziyaret etmek istediklerini ancak reddedildiklerini belirterek, başhekimin tutumunu kınadı. Karadağ, açıklamasında “Eşit, ücretsiz sağlık hakkı; iş güvencemiz, emeklilik hakkımız ve geleceğimiz için bir 14 Mart’ta daha alanlardayız. Bu 14 Mart’a da sağlıkta yıkım ve sağlık sorunlarının boyutlandırıldığı bir ortamda giriyoruz. Sendikamız yıllardır 14 Mart’ı sağlık alanının ve sağlık çalışanlarının sorunlarının değerlendirildiği, taleplerimizin kamuoyu ile paylaşıldığı bir dönem olarak değerlendirmektedir” ifadelerine yer verdi. (Balıkesir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tıp ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Emekçiler tüm yurtta uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...