16 Mart 2008 00:00

‘Newroz alanı’na izin yok

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Newroz kutlamalarının “Newroz alanı” olarak belirlenen yeni yerinde kutlamasına izin vermiyor.

Paylaş

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Newroz kutlamalarının “Newroz alanı” olarak belirlenen yeni yerinde kutlamasına izin vermiyor. DTP Diyarbakır İl Örgütü dün konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, Newroz’u kent merkezine yakın olan yeni yerinde kutlayacaklarını duyurdu.
‘Güvence veriyoruz’
DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, “Newroz’u Bağlar semtinde belirlenen yeni yerinde yapacağız. Yaptığımız değerlendirme sonucunda bunu bir örgüt kararı olarak aldık” şeklinde konuştu. Valiliğin geçtiğimiz yıllarda fuar alanında yapılması yönünde ısrar ettiğini belirten Atalay, “Biz örgüt olarak bir karar aldık ve eski fuar alanında yapmayacağız. Bizim kanaatimize göre vilayetin bu tavrı, Newroz’u zayıflatmaktır” dedi.
Atalay, “Basın önünde bir kez daha emniyete ve vilayete seslenmek istiyoruz. Biz hem kentin imajı hem de Newroz’un felsefesi içinde, disiplin içinde çoşkulu, kitlesel bir etkinlik yapmak istiyoruz. Bu konuda güvence vermek istiyoruz.
Toplanırken de dağılırken de bir sorun çıkmayacak” dedi.
DTP Diyarbakır İl Başkanı Atalay, aksini düşünmek istemediklerini belirterek, endişelerini dile getirdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Davaların sonu gelmiyor

SONRAKİ HABER

Kürt sorununun çözümü için ne yapılmalı? 7

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...