17 Mart 2008 00:00

‘Mağdur AKP’ manşetlerde

Bir anda gündeme düşen hükümet partisi AKP'ye açılan kapatma davası, gazete manşetlerine taşındı.

Paylaş

Bir anda gündeme düşen hükümet partisi AKP'ye açılan kapatma davası, gazete manşetlerine taşındı. Manşetler, karşılıklı meydan okumalara yer verirken, AKP'nin mağdur imajını, baskı gördüğü iddiasını güçlendirdi.
Akşam gazetesinin manşetinde "Güçleri yetmez" diye seslenen Tayyip Erdoğan'ın meydan okuyan bir fotoğrafı yer buldu.
Hükümet yanlısı gazeteler, daha da ileri giderek davanın tarihi bir yanlış olduğunu öne sürdüler. Bugün "Bu ayıbı yaşatanlar utancını da taşıyacak" sözünü, yine Tayyip Erdoğan'dan alıntılayarak sürmanşet yaptı. Manşette ise "Türkiye ayakta" iddiasına yer verdi. Sabah "Vebali sizin" manşetinde Erdoğan'ı bir kahraman gibi gösterdi. Star sürmanşette "Tarih affetmeyecek", manşette "İddianamesini kitaba uydurdu" dedi. Takvim ise "Bu utanç onların" manşetini attı. Türkiye "Bu yoldan dönmeyiz!" sürmanşetinin altında "Uluslar arası camia" dediği kesimin görüşünü şu başlıkla verdi: "Delilik bu!" Vakit'e göre "Bu adam azledilmeli" ve "Millet öfkeli" idi. En soğukkanlı başlık Zaman'a aitti: "Davaya tepki büyüyor".
Doğan grubu gazeteleri, Ertuğrul Özkök'ün ifadesiyle "iki arada bir derede" verdi. Hürriyet "Başbakan'a 61 suçlama", Milliyet "İddianamede ağır suçlamalar", Posta "Şeriat suçlaması", Radikal "Ayetle cevap verdi", Vatan ise "Kabaran AKP'ye umutsuz darbe" manşetlerini kullandı.
Cumhuriyet'in manşeti tepkilerden değil iddianameden seçilmişti: "Amaç şeriat devleti". (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler barış gazeteciliğini konuştu

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...