19 Mart 2008 00:00

Toptan: Değişiklik gelsin görelim


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’nin temelli kapatılması istemiyle açtığı davanın ardından, parti içinde başlatılan Anayasa değişikliği çalışmalarını “Önce bir değişiklik gelsin görelim” diyerek değerlendirdi.
AB endişeli
AB Dönem Başkanlığı, AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, yürütme ve yargı arasındaki kuvvet ayrılığının, demokratik toplumların saygı duyulması gereken temel ilkesi olduğunu belirtti. AB Dönem Başkanı Slovenya tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu konu, AB katılım sürecine ilişkin gerekli reformlar konusunda dikkat dağıtmamalıdır” ifadesi kullanıldı.
‘Eleştiriler hukuktan yoksun’
İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada da, “Siyasal partiler, hukukun üstünlüğüne olan inançla demokratik rejim içinde onun işlevselliğini sağlayan kurumlar konumunda olmalıdır” denildi.
Barodan yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AKP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameye ilişkin yapılan yorum ve değerlendirmelerin büyük çoğunluğunun hukuksal temellerden yoksun olduğu belirtilerek, “Bu nedenle yapılan pek çok açıklamayı, bir hukuk kurumu olarak kaygı ile izlemekteyiz” ifadesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et