20 Mart 2008 00:00

Arınç’tan değişiklik sinyali

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, “TBMM’nin bulacağı çözüm; siyasi parti kapatmanın giderek zorlaştırılmasıdır” dedi.

Paylaş

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, “TBMM’nin bulacağı çözüm; siyasi parti kapatmanın giderek zorlaştırılmasıdır” dedi.
Arınç, eski MHP Milletvekili Mehmet Gül’ün cenaze töreninde yanlış yorumlandığını söyledi.
Konuşmasının, bir cenaze başında söylenebilecek sözler olduğunu belirten Arınç, “Başsavcıya ölümü göstermek, ölümle tehdit etmek, ölümü hatırlatmak gibi özel bir gayem yoktur” dedi.
Dava kişilere açılmalı
TBMM’de bir Anayasa değişikliğinin konuşulduğunu belirten Arınç, bu değişikliğin temel hedefinin ise siyasi partileri korumak olduğunu belirtti.
Yapılacak Anayasa değişikliğinin temel hedefinin, siyasi partilerin varlıklarını korumak olduğunu belirten Arınç, “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar ne kadar hukuki sayılırsa sayılsın aynı zamanda siyasi sonuçlar meydana getirecektir. Bir partinin kapatılmasının ve onun meydana getireceği sonuçlarının siyasi hayatımıza olumsuz yansıması da söz konusudur. Ben bununla, şunu söylemek istiyorum; hukuk ne kadar işin gereğini yaparsa yapsın, mutlaka siyasetin merkezi olan, kalbi olan Meclis’in de bu konuda bir çözüm bulması gerekecektir” diye konuştu.
TBMM’nin bulacağı çözümün, Anayasa’da yapılacak değişiklikle, Cumhuriyet başsavcılarının gelişigüzel dava açmasını engelleyecek bir sistemle Anayasa Mahkemesi’nde siyasi parti kapatmanın giderek zorlaştırılması olacağını ifade eden Bülent Arınç, “Buna uygun bir formül bulunabilir. Partiler yaşatılmalıdır. Partiler tüzel kişilik olarak kapatılmamalı, ancak sorumsuzca davranan kişiler varsa bunlar hakkında dava açılabilmeli, hatta onların partileriyle olan ilişkileri de kesilebilmelidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TABLO

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’dan dünyaya barış mesajı verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...