20 Mart 2008 00:00

İzmir’de Latin şiirleri

Konak Belediyesi’nin PEN Yazarlar Derneği ile birlikte düzenlediği 4. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması bugün başlıyor. 23 Mart Pazar akşamına kadar sürecek olan etkinliğin bu yıl ki ağırlığını Latin Amerika şiiri ve şairleri oluşturacak.

Paylaş

Konak Belediyesi’nin PEN Yazarlar Derneği ile birlikte düzenlediği 4. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması bugün başlıyor. 23 Mart Pazar akşamına kadar sürecek olan etkinliğin bu yıl ki ağırlığını Latin Amerika şiiri ve şairleri oluşturacak.
Bu yılki şiir buluşmasının onur konuğu Şair Gülten Akın seçilirken, Dünya Şiir Günü bildirisi Şair Hayri K. Yetik tarafından okunacak. Latin Amerikalı Şairler; Sergio Badilla, Diana Bellessi, Rafeal Courtoisie, Pablo Armando Fernandez, Rei Berroa, Maria Baranda ve Enrigue Hermandez D’ Jesus, dört gün boyunca şiirlerini okuyacak, tartışacak ve söyleşecek.Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde yapılacak 4. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’na katılımın yoğun olması bekleniyor. Etkinliklerle ilgili görüşünü aldığımız Şair Hayri K. Yetik, bu yıl Latin Amerika’yı seçmelerinin nedeninin küresel sermayenin küresel hareketi karşısında sinmiş, yok olmuş gibi sayılan emek, özgürlük ve barış cephesinin var olduğunu ve güçlü olduğunu fark ettirmek olduğunu söyledi. Uygarlığın, Asya’da da, Amerika’da da aynı uygarlık olduğunu göstermek, fark edilmesini sağlamak istediklerini dile getiren Yetik, “Şiirde edebiyatta öncü olduğu için ve devrimci yükselişi kutlamak için bu yılki temayı Latin Amerika olarak seçtik” dedi.
Bugün saat 19.00’da başlayacak olan etkinlikler kapsamında, açılış konuşmalarının ardından Ataol Behramoğlu bir sunum gerçekleştirecek. “Şiir Günü Bildirisi”nin okunmasının ardından Leyla Şahin, “Gülten Akın” şiirini anlatacak. Gülten Akın’ın da konuşma yapacağı ilk gün etkinlikleri arasında Ekvador’dan katılan Margarita Laso ve Grup Yorum konserleri de bulunuyor.
Etkinliklere, İsmail Uyaroğlu, Sennur Sezer, Kemal Özer, Egemen Berköz, M. İlhan Erdost, Ülkü Tamer, Ahmet Telli, Nevzat Çelik, Metin Demirtaş, Hüseyin Yurttaş, Cezmi Ersöz, Rahmi Emeç, Ruhan Mavruk, Tuğrul Keskin, İlhan Tülman, A. Ömer Erdoğan da katılacak.
“Güney Amerika’da Devrimler ve Şiir”, “Ulusaldan Evrensel’e Nazım ve Neruda”, “Toplumcu Şiirimiz” gibi konular ele alınacak. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şiir: ‘Dilin içindeki yabancı dil’

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...