20 Mart 2008 00:00

Sadri Alışık Ödülleri adayları açıklandı

13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin adayları açıklandı. Sadri Alışık Tiyatrosu’ndaki basın toplantısında konuşan Çolpan İlhan, “Umarım, bu ödülleri yıllarca veririz” dedi.

Paylaş

13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin adayları açıklandı. Sadri Alışık Tiyatrosu’ndaki basın toplantısında konuşan Çolpan İlhan, “Umarım, bu ödülleri yıllarca veririz” dedi. Daha sonra, tiyatro jürisi başkanı Üstün Akmen ile sinema jürisi başkanı Atilla Dorsay, adayları açıkladı.
Buna göre, “En iyi Kadın Oyuncu” Ödülü’ne; Ülkü Duru (İyi Seneler Londra), Özgü Namal (Mutluluk) ve Nurgül Yeşilçay (Adem’in Trenleri), “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü’ne; Yetkin Dikinciler (Mavi Güzlü Dev), Kenan İmirzalıoğlu (Kabadayı) ve Cem Özer (Adem’in Trenleri) aday gösterildi.
Derya Alabora (Adem’in Trenleri), Yıldız Kenter (Beyaz Melek) ve Gülsen Tuncer (Suna), “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, Ali Atay (İyi Seneler Londra), Durul Bazan (Son Ders: Aşk ve Üniversite) ve Rasim Öztekin (Kabadayı) de “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü’nü almak için yarışacak.
Tiyatro alanında “Yılın En İyi Yapımı” Ödülü’ne; DOT’tan “Kürklü Merkür” oyunuyla yönetmen Mehmet Daltaban, Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro’dan “Şeylerin Şekli” oyunuyla yönetmen Mehmet Ergen ve Dostlar Tiyatrosu’ndan “Sivas’93” adlı oyunla yönetmen Genco Erkal aday gösterildi. Bu alanda aday gösterilen oyuncular şöyle: “Yılın En İyi Kadın Oyuncusu”; Esra Bezen Bilgin (Şeylerin Şekli), Ayça Bingöl (Bana Bir Picasso Gerek) ve Vahide Gördüm (Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler) “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu”; Sezai Alptekin (Bana Bir Picasso Gerek) , Mehmet Ali Kaptanlar (Venedik Taciri) ve Levent Ülgen (Dalga)
Toplantıda, aday gösterilen sanatçılara birer berat verildi. Ödüller, 28 Nisan’da sahiplerini bulacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

SSGSS Yasa Tasarısı için toplandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...