20 Mart 2008 00:00

Tersanede 7.5 saat çalışma talebi

Tuzla tersane işçileri iş kazalarına karşı yaptıkları iki günlük grevin ardından taleplerine sahip çıkmaya devam ediyor.

Paylaş

Tuzla tersane işçileri iş kazalarına karşı yaptıkları iki günlük grevin ardından taleplerine sahip çıkmaya devam ediyor. Kazaların sona ermesi için taşeronluk sisteminin kaldırılmasını ve çalışma saatlerinin düşürülmesini isteyen işçiler son bir haftadır tersanelerin önünde çalışma saatlerinin düşürülmesi için açıklamalar yapıyorlar.
Limter-İş’in çağrısı ile önceki gün Tuzla Gemi, dün sabah ise Sedef Tersanesi önünde bir araya gelen tersane işçileri çalışma saatlerinin 7.5 saate düşürülmesini istediler. Sedef Tersane önünde, “Tersanelerde Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği’ne uyulsun, çalışma süreleri 7.5 saate indirilsin” pankartı açan sendika üyeleri, işçilere yaptıkları çağrıda verdikleri mücadeleye destek istediler. Burada işçilere seslenen Sendika Genel Başkanı Cem Dinç, tersanelerde kazaları engellemenin işçilerin vereceği mücadeleden geçtiğini dile getirdi. Dinç, çalışma saatleri düşürülene kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Pelin için iki kitap

SONRAKİ HABER

‘Sanatı kendi haline bırakın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...