20 Mart 2008 00:00

Marina ve fuar merkezi Pendiklileri tedirgin ediyor

500 bine yakın nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Pendik’te ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilçeye marina ve fuar merkezi yapılmak isteniyor

Paylaş

500 bine yakın nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Pendik’te
‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilçeye marina ve fuar merkezi yapılmak isteniyor.
Ataköy, Kalamış ve Fenerbahçe’den sonra İstanbul’da üçüncüsü olacak fuar merkezinin bir milyon metrekareye yakın bir araziye yapılması planlanıyor. VİA/PORT ismi verilen projenin maliyeti ise yaklaşık 60 milyon dolar olarak hesaplandı. Bünyesinde 600 yataklı kongre-fuarcılık oteli, 3 bin kişilik kongre merkezi açık ve kapalı otoparklar, restoranlar ve bir de kapalı çarşı yer alıyor.
Projenin diğer bir ayağını da Pendik sahilindeki dolgu alanında yer alacak marina oluşturuyor. Marina, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 8.5 km, Aydınlı Limanı’na 3 km, Tuzla Tersaneleri’ne ise 6 km uzaklıkta yer alacak. 136.300 metrekare alanda 7000 yat kapasiteli marinanın maliyeti ise 50 milyon dolar. Bu proje kapsamında ise atölye ve hangarlar, balıkçı barınağı, alışveriş merkezi ve akaryakıt istasyonu bulunuyor.
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya yaptığı açıklamada, Bu iki projenin hayata geçmesinin Pendik’in gelişim trendinde sıçrama yapması demek olduğunu söyledi. Bu proje gerçekleşirse Pendik’in ekonomisinin depara kalkacağını ifade eden Kaya, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacak olan proje Pendiklileri tedirgin ediyor. Zira bu projelerden dolayı birçok evin yıkılacağı söylentileri şimdiden yayılmış durumda” diye konuştu.
Devrim Göl (Pendik/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İmran Aydın yaşasaydı...

SONRAKİ HABER

Belediye bütçeyi taşlara gömüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa