20 Mart 2008 00:00

Sanayi bölgesi içinde bir mahalle

Sanayi bölgesi içinde bir mahalle Ramazanoğlu. Evlerinin dört bir yanı fabrikalarla çevrili olan mahalleli, sağlıklarının tehlike de olduğunu söyleyerek, fabrikaların kaldırılmasını istedi.

Paylaş

Sanayi bölgesi içinde bir mahalle Ramazanoğlu. Evlerinin dört bir yanı fabrikalarla çevrili olan mahalleli, sağlıklarının tehlike de olduğunu söyleyerek, fabrikaların kaldırılmasını istedi. Fabrikalara giden bütün kamyonların evlerinin önünden geçtiğini anlatan Ramazanoğlu sakinleri, asfalt olmayan yollarının ise bir an önce asfaltlanması gerektiğini dile getirdiler.
25 yıldır Ramazanoğlu Mahallesi’nde yaşayan Ufuk Sedefoğlu’nun yaşadığı evin tapusu yok. Sonlarının ne olacağını bilmediklerini söyleyen Sedefoğlu, “Yasadığımız yer sanayi bölgesi. Evler var burada. Bunun için belediyeye gittik, belediye Maliye’ye, onlar da büyükşehir belediyesine yönlendirdi. Sanayi ile mahkemeliklermiş. Fabrika alanında yaşamak zor. Geçenlerde yangın çıktı fabrikanın birinde, fabrikalar burada tehlike oluşturuyor” dedi. Güllübağlar Meslek Lisesi öğrencisi Recai Türkgeldi, “Beton fabrikalarının yaratmış olduğu tozdan dolayı okula geliş gidişlerde sürekli üstümüzü başımızı silmek zorunda kalıyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getiriyor.
Mahallenin sorunlarını kimse çözmek istemiyor
1987 yılından beri Ramazanoğlu Mahallesi’nde yaşayan Yıldız Görgü, belediyenin daha önce evleri yıkmak için geldiğini ancak direnmeleri üzerine yıkımın gerçekleşmediğini anlattı. Evler yapıldıktan sonra belediyenin de mahalleye su ve elektrik verdiğini ifade eden Görgü, insanların burada çok emek harcadığını ancak ileride ne olacağını bilmedikleri söyledi. Mahallelerinde 3 beton fabrikası bulunduğunu belirten Görgü, “Beton fabrikası Kazım Karabekir İlköğretim Okulu ile karşı karşıya. 2 fabrika da hemen arkalarında. Öğretmenler de bu durumdan şikayetçi ancak herhangi bir şey yapılmıyor” dedi. Fabrikaların kaldırılması için çeşitli eylemler yaparak, imza topladıklarını anlatan Görgü, evlerinin önünden geçen beton mikserlerinin bu eylemler sonucunda arka yoldan gitmeye başladığını söyledi.
Mahallede bulunan fabrikaların arabalarının kapılarının önünden geçtiğini anlatan Serap Yüksel, DEDAŞ’a ait fabrika atıklarının ise evlerinin önüne döküldüğünü söyledi.
Evlerinin yanında bulunan hurdacının ise, mahallelinin sağlığını tehlikeye attığını belirten Yüksel, yolların asfalt olmadığı dile getirerek, yolların bir an önce asfaltlanmasını istedi. Yüksel’in Mahalle Muhtarı Yavuz Sultan Koç ile sorun yaşadıklarını ifade etmesi üzerine, Mahalle Muhtarı Koç ile görüştük. Mahallenin sanayi bölgesi olup olmayacağı ile ilgili olarak belirsizliğin devam ettiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Serkan Tan
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Pendik’te Boşnak mahallesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...