21 Mart 2008 00:00

Potada tarihi başarı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, erkek basketbol branşında bu sezon Avrupa kupalarında tarih yazıyor.

Paylaş

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, erkek basketbol branşında bu sezon Avrupa kupalarında tarih yazıyor.
Beşiktaş ile Galatasaray’ın ULEB Kupası’nda çeyrek finale yükselmesinin ardından, Fenerbahçe Ülker de Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi’nde son 8 takım arasına kalarak büyük bir başarıya imza attı.
Kupada 8 takımlı ilk turda (C) Grubu’nu 6 galibiyet ve 8 yenilgi sonrası 4. sırada tamamlayarak, 2. tura yükselen sarı-lacivertli ekip, 4 takımlı 2. turda ise (E) Grubu’nu, İspanya’nın TAU Ceramica takımının ardından 2. sırada bitirip, 3 galibiyet ve 3 yenilgi sonrası çeyrek final vizesi aldı.
Çeyrek finalde rakip Siena
Basketbolda ULEB Avrupa Ligi’nin 2. turunda (D) ve (E) gruplarında 6. ve son hafta maçları tamamlandı ve çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu.
(D) Grubu’nda yer alan Efes Pilsen, son hafta maçında deplasmanda grup lideri İtalyan rakibi Montepaschi Siena’ya 80-67 yenilince, grubu 7 puanla son sırada kapadı ve böylece bu yılki Avrupa macerasını da tamamladı. Bu grupta Siena’nın yanı sıra Sırbistan’ın Partizan Igokea takımı da 2. sırada yer alarak tur atladı.
(E) Grubu’nda bulunan Fenerbahçe Ülker, son karşılaşmasında, grup birinciliğini daha önce garantileyen yenilgisiz lider İspanya’nın TAU Ceramica takımına İstanbul’da 75-59’luk skorla üstünlük sağlamayı başardı. Böylece 3. galibiyetini alarak grup mücadelesini 9 puanla 2. sırada kapayan sarı-lacivertli ekip, play-off çeyrek finaline yükselmeyi başardı.
Fenerbahçe Ülker, play-off çeyrek finalinde (D) Grubu’nun birincisi Montepacshi Siena ile eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç, 1 Nisan Salı günü İtalya, 2. maç ise 3 Nisan Perşembe günü İstanbul’da yapılacak. 2 karşılaşmada takımların galibiyetlerinin eşitliği durumunda ‘’Dörtlü Final’’e kalacak takım, 10 Nisan Perşembe günü yine İtalya’da yapılacak 3. ve son maçın ardından belli olacak.
Play-off çeyrek finalinde diğer eşleşme ise TAU Ceramica-Partizan Igokea arasında olacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hido’nun 39 sayısı yetmedi

SONRAKİ HABER

Hatırla Sevgili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...