21 Mart 2008 00:00

bize kapılar kapanmış bir AKP kapanmış çok mu!

Anayasa Mahkemesi, kurulduğu 1963 yılından bu yana toplam 24 siyasi partiyi kapatmış.

Paylaş

Anayasa Mahkemesi, kurulduğu 1963 yılından bu yana toplam 24 siyasi partiyi kapatmış. Mahkeme kurulmadan önce kapatılan siyasi parti sayısı ise iki. Böylece Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu güne kapatılan toplam siyasi parti sayısı 26 olmuş oluyor. Kaldı ki bugün memleketi yönetenlerin geldiği yer ise yine 2001’de kapatılan Fazilet Partisi. Sanırım bu ülkeyi yönetenler, cumhurbaşkanı olanlar, başbakan olanlar, bakan, milletvekili, müsteşar olanlar bu kısa ama önemli bilgiyi sıradan vatandaştan çok daha iyi bilmektedirler. Daha düne kadar kapatılmak istenen ya da kapatılan siyasi partiler hakkında en ufak laf etmemiş olanlar bugün sıra kendilerine geldiğinde bas bas bağırıyorlar: AKP’yi kapatmak milleti kapatmaktır!
Sanki bundan önce kapatılan siyasi partilerin seçmenleri, milleti oluşturan fertlerden değilmiş gibi, sanki bu güne kadar bu yönde bir çalışma yapmış da (yasa değiştirecek çoğunluk olmasına rağmen) başaramamış gibi bu gün demokrasi havarisi kesiliyorlar...
- AKP’yi kapatmak milleti kapatmaktır!
Sanki bu ülkede adında sosyalizim ya da komünizm olduğu için siyasi parti kapatıldığını bilmiyorlarmış gibi ya da kendileri bile kapatılmış bir partiden kopup da memleketin başına cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili olmamış gibi bas bas bağırıyorlar: AKP’yi kapatmak milleti kapatmaktır!
Oysa millet yeteri kadar kapanmamış mı? Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların bir bölümü kendini dağa kapatmış, bir bölümü de kuş uçmaz kervan geçmez köye kapatmış! İşçiler desen boğaz derdinde kendini fabrikaya, madene, yola bele kapatmış! Alevi vatandaşlar desen yönetimde yok, katılımda yok içine kapanmış! Ermeni, Rum, Yahudi vatandaşlarımız desen ara sıra konuşup başına dert alıp toprağa kapanmış! Memurlar desen geçim derdinde, kimi masasına kapanmış, kimi kasasına kapanmış! Öğretmenler desen gelecek nesli yetiştirme telaşında kimi ek işlere kapanmış, kimi sınıfına kapanmış! Ev kadını desen pencereyi kapıyı kapatmış, evine kapanmış! Gençler desen işsizlikten bunalmış kimi kahvehaneye kapanmış, kimi içkiye kapanmış, kimi bunalıma kapanmış! Esnaf desen kimi borca kapanmış, kimi dükkâna kapanmış! Köylü desen yağmur yok, bereket yok, ürün yok, mazot yok, gübre yok, kimi tarlaya kapanmış, kimi damına kapanmış! Çocuklar desen oyun yok, alan yok, kimi dershaneye kapanmış, kimi okula kapanmış, kimi sokağa kapanmış! Öğrenci desen ders çalışmaktan bir harap olmuş kitabına defterine kapanmış!
Bu kadar kapanmışlığın içinde parti kapatma girişiminin geleceğini bile bile sırf mağdur ve mazlum rolünü oynayarak oy avcılığı yapmaya çalışan, kömür, giyecek, içecek dağıtarak insanları kandıran, kandırmaya çalışan ve onların gözünde mağdur ve mazlum gözükerek demokrasi havarisi kesilmeye çalışan, kendi seçmenini milli irade görüp diğerlerini hiçe sayan bir AKP kapanmış çok mu! Ne yapalım yani yas mı tutalım!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

maç

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...