21 Mart 2008 00:00

EMEP: Barışın yolunu açsın

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Newrozun “ülkede barış, bölgede barış” dileğini ve umudunu güçlendirmesini diledi.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Newrozun “ülkede barış, bölgede barış” dileğini ve umudunu güçlendirmesini diledi.
Tüzel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de Newroz denilince, ulusal kimlik ve renkleriyle alanlara çıkan Kürtler, Türkler ve halkların kardeşliğine inanmış demokrasi güçlerinin taleplerinin a-nımsandığını belirtti. Tüzel, “Newroz Kürt sorununun; ülkemiz Kürt vatandaşlarının anadil, kültür ve kimlik, siyasal özgürlükler ve eşit haklarla bir arada yaşama taleplerinin bir kez daha alanlarda ifadesine imkan tanımaktadır” dedi.
Newrozda yasaklanan gösteriler ve kovalanan insan manzaraları değil, barış ve acılara son verme dileğinin birleştirdiği insanların kardeşlik görüntülerinin izlenmek istendiğini ifade eden Tüzel, “25. sınır ötesi harekatın neye çözüm olup olmadığının bilinciyle hareket etmek ülkemizi ve halkları demokrasiye, barışa ve kardeşliğe daha yakınlaştıracaktır” diye konuştu.
Tüzel, “Barış, emperyalistleri değil Kürtleri dinlemek ve anlamakla kazanılacaktır. Bir arada yaşamak her onurlu halk gibi Kürtlerin haklarına saygı ve sevgiyle yaklaşmaktan geçecektir. Şiddet ve terör halkın iradesinin önüne geçmemeli, silahların susmasının ve siyasal çözümler üretmenin, özgürce konuşabilmenin zemini yaratılmalıdır. Devlet; hükümet, silahlı kuvvetler, Meclisi oluşturan gruplar halkımıza geçmiş acıların tekrar yaşanmaması için çaba içinde olacağının mesajını verebilmeli, özür borcunu barışçı bir gelecek adına yerine getirmelidir. Halkların iradesine karşı durmanın yeni sorunlar ve acılar getirmekten başka bir işe yaramayacağı görülerek önce insan, önce demokrasi, önce barış anlayışıyla hareket etmeyi başarmalıyız. Hiçbir güç bölge halklarının kardeşlik ve dayanışmasını bozamayacak, özgürlük ateşini söndüremeyecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖDP: Çözüm üretmenin vaktidir

SONRAKİ HABER

Birlik ve kardeşlik coşkusuyla Newroza...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...