21 Mart 2008 00:00

‘Sağduyu’ uyarısı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, iktidara “yargı kararlarına uyma zorunluluğunu” hatırlatırken, “kimsenin yargıçlara emir ve talimat veremeyeceği” uyarısı yaptı.

Paylaş

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, iktidara “yargı kararlarına uyma zorunluluğunu” hatırlatırken, “kimsenin yargıçlara emir ve talimat veremeyeceği” uyarısı yaptı.
Adalet Mensupları Dayanışma Vakfı tarafından “Cumhuriyetin Temel Değerleri Işığında Sosyal Hukuk Devleti” isimli panel düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Gerçeker’in hedefi hükümetti. “Kişiler, kurumlar ve idare her türlü yargı kararlarına uymak zorundadır” uyarısı yapan Gerçeker, “Hiçbir organ, makam, mercii veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz” dedi. Gerçeker, “Siyasilerin hukuka siyaseti sokmak yerine; hukuku siyasete egemen kılmak erdemini göstermeleri gerekir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Hukuk fakültelerinden Başsavcı’ya destek

26 hukuk fakültesi dekanı, AKP’nin kapatılmasını isteyen Başsavcı’nın kişisel olarak taraf olmadığını, görevi gereği dava açtığını belirterek, sorgulanmaması gerektiğini açıkladı. Dekanlar, bildiri yayınlayarak, AKP’ye kapatma davası nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya yönelik eleştirilere tepki gösterdi.
Dekanların bildirisinde, “Açılmış bir dava nedeniyle hakim ve savcılara yönelik tacizlerde bulunulması, yargı organlarının Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş görevlerinin sorgulanması, hukuk devletini yıpratır” ifadesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...