21 Mart 2008 00:00

İngiltere Dışişleri Bakanı: Irak’ta barış zor

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Irak’ta barış ve huzuru tesis etmenin, tahminlerden çok daha zor olduğunu söyledi. Irak savaşının beşinci yıl dönümü münasebetiyle GMTV kanalında konuşan Miliband, savaşın “büyük zafer” olduğunu iddia etti.

Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Irak’ta barış ve huzuru tesis etmenin, tahminlerden çok daha zor olduğunu söyledi. Irak savaşının beşinci yıl dönümü münasebetiyle GMTV kanalında konuşan Miliband, savaşın “büyük zafer” olduğunu iddia etti. Miliband, “Savaşın büyük bir zafer olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğunun beklediğinden daha iyi cereyan etti. Ancak barış ve huzurun tesisi, düşündüğümüzden çok daha zor oluyor” diye konuştu.
“Irak’ta daha istikrarlı bir toplum inşa etmek çok zor” diyen İngiliz bakan, “bir iki yıldır bu konuda cesaret verici işaretler gördüğünü” öne sürdü. İngiltere, ABD’nin Mart 2003’te başlayan Irak’ı işgaline katılmıştı. Bugün Irak’ta 4 bin 100 İngiliz askeri bulunuyor. Bu sayı, önümüzdeki aylarda 2 bin 800’e düşürülecek. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sendikaların
ateşle
imtihanı

SONRAKİ HABER

Cheney Afganistan’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...