21 Mart 2008 00:00

Eğitim emekçileri mücadeleyi büyütecek

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurul ile yeni yönetimini belirleyen Karşıyaka’daki Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin yeni yönetimi, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunların mücadeleyle çözülebileceğini, bunun için de örgütlenme çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirttiler.

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurul ile yeni yönetimini belirleyen Karşıyaka’daki Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin yeni yönetimi, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunların mücadeleyle çözülebileceğini, bunun için de örgütlenme çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirttiler. 14 Mart’ta yapılan SSGSS eylemine örgütsüz emekçilerin yoğun katılımının kendilerini bu konuda cesaretlendirdiğini ifade eden şube yönetimi çalışmalarına bu moral güçle devam edeceklerin ifade ettiler.
Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Mehmet Ali Tunç, yeni dönem çalışmalarına ilişkin olarak, daha çok emek ve sınıf eksenli bir yaklaşım içerisinde, bu alanda üyelerle birlikte programlı bir şekilde üretimlerini çoğaltmak ve üyelerinin talepleri doğrultusunda hareket eden bir yönetim kurulu olmayı hedeflediklerini söyledi.
‘Emek platformunu önemsiyoruz’
Emek ve Demokrasi Platformu’nu önemsediklerini belirten Tunç, “Sendikal mücadelemize platformun katkı sunacağını düşünüyoruz. Özellikle Emek ve Demokrasi Platformu’nun Karşıyaka yerelinde organize oluşu mücadelemize can katacaktır” dedi.
Sosyal güvenlik alanında hükümetin yapmaya çalıştığı değişikliklere de tepki gösteren Tunç, “SSGSS’nin tamamen geri çekilmesinden yanayız. Bu yasanın toplumun bütün katmanlarını olumsuz etkileyeceğini bilmekteyiz” biçiminde konuştu.
Şube Örgütlenme Sekreteri Elif Çuhadar ise örgütsüz eğitim emekçilerini sendikalarına davet ederek, “Eğitim Sen’in gücü ne kadar artarsa hak kayıplarına karşı verilecek mücadele de o kadar güçlü olacaktır” ifadelerini kullandı.
‘Parasız eğitim için velileri kazanacağız’
Eğitimin her aşamasında idarenin elinin velinin cebinde olduğunu anlatan Çuhadar, “Bugün iş aidat toplama boyutuna kadar geldi, insanlar artık tepki gösteriyor. Veli toplantılarında okullarda örgenci ve velileri parasız eğitim mücadelemize kazanmak için çaba göstereceğiz. Velilerle birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” diyerek velilerle ortak mücadeleye vurgu yaptı.
Kadınlar göreve
Şubenin Kadın Sekreteri Zehra Savaş Tınaz, “Toplumun gözünde kadının birinci önceliği evidir. Eğitim Sen 2 No’lu Şube olarak kadınların erkeklerle aynı şartlarda ve koşullarda özlük haklarına kavuşması için mücadele ediyoruz” dedi. 2 No’lu Şube’nin 3 bin 200 üyesinden 2 bininin kadın olduğunu aktaran Tınaz, bütün kadın eğitimcileri sendikayla irtibata geçmeye ve komisyonlarda yer almaya çağırdı.

Yeni bir örgütlenme hamlesi

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Dumbak SSGSS’ye karşı yapılan eylemin İzmir’de de başarılı geçtiğini ifade ederek Eğitim Sen ve KESK olarak kazanımların daha ileri taşınması için mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Eyleme sendikasız kesimlerin katılımına da dikkat çeken Dumbak, “Son eylem örgütlenme noktasında önümüzü açtı, üye olmayan arkadaşların sevk alarak bu eyleme katıldığını gördük. Birçok okulun öğretmen ve öğrencilerinin birlikte eyleme katılarak okullarını kapattıklarını gördük. Bu heyecanla yeni örgütlenme çalışmamıza ivme kazandırabiliriz” dedi. Dumbak, eyleme halkın katılımının da iyi olduğunu söyleyerek, “Karşıyaka çarşısında yaptığımız yürüyüşte korteje katılmayan ama çarşıda bulunan insanlardan ilk defa bu kadar iyi bir destek sağladık” biçiminde konuştu.
AKP’nin eğitimde kadrolaşmasına da tepki gösteren Dumbak, “Eğitim Sen olarak sürekli mücadele etmekteyiz. Bizim karşı durmamıza rağmen kadrolaşma devam etti, sürgün olan arkadaşlara hukuksal ve örgütsel desteğimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak, bu sürgünlerde öğrenci ve velilerinin ciddi desteklerini gördüklerini, AKP’nin bu kadrolaşmasını kamuoyu nezdinde mahkum ettiklerini belirtti.
Sabahattin Yıldızbaş - Mehmet Ali Kömürcü
ÖNCEKİ HABER

Newrozu birlikte kutlamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...