22 Mart 2008 00:00

Diyarbakır’da film günleri başlıyor

Diyarbakır’da “19. Uluslararası Ankara Film Festivali” kapsamında sinemaseverler, 6 gün süreyle yaklaşık 20 uzun ve kısa metrajlı filmi izleme şansını bulacak.

Paylaş

Diyarbakır’da “19. Uluslararası Ankara Film Festivali” kapsamında sinemaseverler, 6 gün süreyle yaklaşık 20 uzun ve kısa metrajlı filmi izleme şansını bulacak.
Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Yenişehir Belediyesi’nin işbirliğiyle bugün başlayıp 28 Mart’a kadar sürecek olan “19. Ankara Uluslararası Film Festivali”nden bir seçki Diyarbakır’a taşınıyor. Dünya sinemasından seçkin örneklerin de izlenime sunulacağı festivalde, uzun metrajlı filmlerin yanı sıra, kısa ve belgesel filmler de Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak. Etkinlikte, ayrıca sinemaseverler, bazı filmlerin yönetmen ve oyuncuları ile de bir araya gelme keyfini yaşayacak.
DSM Avrupa Sineması ve Yenişehir Galeria sinemalarında bugün başlayacak ve 6 gün süreyle sinema rüzgarı estirecek festivalde, şu filmler izleyici ile buluşacak; Erkek İşi, Pazar Günleri Asla, Dolina, Açılış Gecesi, Gölgeler, Boşu Boşuna, Igor Rızzı’nin Peşinde, Sarı Köpeğin Yuvası, Bağıran Adamlar, Karga, Gölün Kadınları, Sis, Son Kumsal, Türkü Söylemeyen Tepe, Volga Volga, Hergün Aynı, Bir İstanbul Vapuru: Dursun Kaptan, Devrimci Gençlik Köprüsü, İbret Olsun Diye, Yarına Bir Harf”.
Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, yaptığı açıklamada, kentte son yıllarda sinema alanında çok ciddi gelişmelerin yaşandığını, çok sayıda sinema etkinliğinin artık rahatlıkla yapılabilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Belediye olarak Diyarbakır’da gelişmekte olan sinema sanatına katkı sunmak amacıyla birçok kez sinema ve belgesel günleri düzenlediklerini anımsatan Anlı, şunları kaydetti: “Hizmete açtığımız 3 sinema salonumuzla kadın, genç ve çocukların oluşturduğu farklı sosyal gruplardan, 20 bini ücretsiz olmak üzere toplam 100 bin kişiyi sinemayla buluşturduk. Kentimiz bu kez ‘19. Ankara Uluslararası Ankara Film Festivali’ etkinliğine ev sahipliği yapacak. DSM ile çok önemli bir etkinliğe imza atacağımızı düşünüyoruz. Türkiye’nin en ciddi ve kurumsallaşmış film festivallerinden birinin Diyarbakır’a taşınmasının kültür ve sanat boyutuyla inanılmaz bir rüzgar yaratacağına inanıyoruz. Bu önemli buluşmaya tüm sinemaseverleri bekliyoruz.”
Festivalde kısa film ve belgesellerin ücretsiz, uzun metrajlı filmlerin ise 2 YTL’den izlenebileceği bildirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Amerika’nın suç dosyası gözler önünde

SONRAKİ HABER

Şiir sokaktadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...