22 Mart 2008 00:00

Bizi kandıranları biz de kandıralım

Merhaba vatandaşlar, öncelikle ben politikacı değilim, 1962 doğumlu emekliyim. Emekli maaşım yetmiyor halen 12 saat üzerinden çalışan emekçiyim.

Paylaş

Merhaba vatandaşlar, öncelikle ben politikacı değilim, 1962 doğumlu emekliyim. Emekli maaşım yetmiyor halen 12 saat üzerinden çalışan emekçiyim.
Başıbüyük Mahallesi’nde kiracı olarak oturuyorum. Ne var ki son günlerde mahallemiz polis tarafından işgal altında, bu beceriksiz AKP Hükümeti birçok yerde olduğu gibi Maltepe, Başıbüyük Mahallesi’ni yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor. Buralarda oturan vatandaşlar, evlerinden, komşuluklarından, yerlerinden edilmek isteniyor.
Biz halkız, bu polisler de halkın içinden gelen halk çocukları, ne var ki hizmet etmesi gereken gerçek halk olması gerekirken onlar, aldıkları emirle birkaç para babasına ve hiçbir zaman, halktan biri olmamış muhtara, belediye başkanına ve TOKİ’ye hizmet etmektedirler.
Faşizan bir tutum içinde olan polis amirleri verdikleri emirlerle halka zarar vermektedirler, bunları o gün canlı canlı yaşadım, tüylerim ürperdi. Zaten tedirgin olan mahalle halkı, mahalle parkını işgal eden TOKİ dozerleri calıştırılınca halk tepki duymaya başladı. Mahalle derneğimizin avukatı, polis şefine “çalışmayı durdurun, çünkü mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı var elimizde, bu çalışma yapılamaz” demesine rağmen, polis şefi “ben sizden emir almam” diyor, başka bir şey demiyordu. Bunlar mahkeme kararını da hiçe sayıyorlar ve bildiklerini okuyorlar. Şimdi bunlar faşist değil de nedir? Bu mahalle çok şeylere gebe, bir gün kan dökülürse bunun sebebi halk değil işgalciler olur. Maltepe ve büyük şehir belediyesi ile AKP makarna ve kömür dağıtarak şirin gözükerek oyunu aldığı halka şimdi de sırtını dönüp “ben sizin evinizi de yıkarım yerinizden ederim, komşuluk ilişkilerinizi de” diyor. Yani üç maymunu oynuyor.
Karşımızda muhatap arıyoruz ama polislerden başka kimseyi göremiyoruz. Sayın Başbakan Tayip Erdoğan bu millet öyle yücedir ki sakın hafife alma, seni oraya nasıl getirdiysek öyle de indirmesini biliriz. Yeter artık çek elini evimizden çek elini emekliliğimizden, çek elini sağlıklı yaşamımızdan, çünkü senin her açıklamandan ve mahalle kabadayısı gibi davranmandan, biz halk olarak bir fert olarak rahatsızlık duyuyoruz. Siz de o büyüdüğünüz evi unutmayın, Piyale Paşa’daki eviniz de tapusuzdu. Oradan başbakanlığa geldiniz ama siz o Erdoğan olarak kalmadınız, hiçbir zaman da halkçı Erdoğan olamayacaksınız. Biz halk olarak Amerika’nın oynadığı oyunun bir parçası olmayacağız ama sayın Başbakan siz çoktan olmuşsunuz. Amerika, IMF ne derse AB hayalleriyle yaşıyorsunuz, bu halkı çabuk unutunuz, bu halk da en kısa zamanda sizi unutacaktır. Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse size bir sorum var, yüreğiniz varsa cevaplayın. Siz bir AKP’li Belediye Başkanı olarak kime hizmet ediyorsunuz, bu insanlar sizi Amerika’ya, TOKİ’ye hizmet edesiniz diye mi seçti? İnanın ki siz ve yandaşlarınız Amerika’dan daha tehlikelisiniz. Oy verirken bundan sonra daha iyi düşünelim, düşünelim ki bu durumlara düşmeyelim.
Bu AKP Hükümeti, sorunları çözmeye gelmemiş, Amerika’nın emirlerini yerine getirmeye gelmiş. Yani daha fazla sorun çıkarmaya gelmiş. Yani kısaca kandırıldık sayın vatandaşlar, gelin biz de halk olarak onları kandıralım, bundan sonraki seçimlerde oy vermeyelim. Biz onlara değil onlar bize muhtaç, bunun bilincine varalım. Artık bu yapılan zulme dur deme zamanıdır.
Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nden bir emekçi S.K. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Türk Metal Sendikası’nın sendikacılık anlayışı

SONRAKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...